Μυστήριο αποτελεί για την ΕΛ.ΑΣ η μη ανάληψη ευθύνης, περίπου 50 ημέρες μετά, της επίθεσης με ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους.

katoikia simitiΗ προκήρυξη, την Τρίτη, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Ποντίκι», της οργάνωσης «Μηδενική Ανοχή» με την οποία ανελάμβανε την ευθύνη μόνο της εμπρηστικής επίθεσης στις 15 Ιανουαρίου εναντίον του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη στην οδό Αμερικής 10, μεγέθυνε τα ερωτηματικά των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ.

Κι αυτό γιατί η «Μηδενική Ανοχή» που έχει προχωρήσει συνολικά σε 20 εμπρηστικές επιθέσεις τέτοιου τύπου, εναντίον πολιτικών προσώπων, θεωρείτο η βασική «υποψήφια» για την οργάνωση της επίθεσης, στις 13 Δεκεμβρίου, στην εξοχική κατοικία του κ. Σημίτη. Προκαλώντας ένα διπλό ερώτημα στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ: αρχικά ποιός κρύβεται πίσω από αυτήν την οργανωμένη εμπρηστική επίθεση στους Αγίους Θεοδώρους και γιατί μέχρι τώρα δεν έχει εμφανισθεί να αναλάβει την ευθύνη. Χωρίς πλέον να αποκλείουν, στη συγκεκριμένη εμπρηστική επίθεση, να υποκρύπτεται μία άλλη σκοπιμότητα…

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν ότι οι δράστες της επίθεσης στην κατοικία του πρώην Πρωθυπουργού δεν φαίνεται να άφησαν κάποια ίχνη ώστε να αποφεύγεται να υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Ακόμη διατυπώνουν την άποψη ότι «ίσως υπάρχει σε εξέλιξη μια διεργασία στον χώρο των αναρχικών ομάδων ή δεν αποκλείεται την ευθύνη να την αναλάβει μια άλλη οργάνωση, μεγαλύτερου βεληνεκούς».

Στην προκήρυξη για την επίθεση στο γραφείο του κ. Μιχελάκη η «Μηδενική Ανοχή» αναφέρει: «στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στις Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις (σ.σ Ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, την 1η Νοεμβρίου 2013). Καλώς ορίζουμε τον Χριστόδουλο Ξηρό και πάλι στο αντάρτικο πόλης».
Το γεγονός ότι στο κείμενο δεν υπάρχει αναφορά στον αντάρτη πόλης Νίκο Μαζιώτη, ούτε στις οργανώσεις Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), μεγεθύνει τα ερωτήματα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.
Η «Μηδενική Ανοχή» εμφανίστηκε τον Ιούνιο του 2009 και είναι η μοναδική που έχει σχεδόν αποκλειστικό στόχο πολιτικούς και γραφεία κομμάτων. Εχει, ανάμεσα στα άλλα, κτυπήσει τα γραφεία των νυν και πρώην βουλευτών Βάσως Παπανδρέου (δύο φορές), Φάνης Πετραλιά, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Φεβρωνίας Πατριανάκου, Πέμης Ζούνη, Χρήστου Πρωτόπαπα ενώ έχει προκαλέσει εμπρησμό και στο γραφείο του κ. Σημίτη. Η οργάνωση πάντα ζητά την ενότητα του αναρχικού χώρου, μιλά για την «ενδυνάμωση των αντάρτικων υποδομών με σκοπό τη δημιουργία πολιτικού σώματος και επαναστατικού στρατού» ενώ σχεδόν σε όλα τα κείμενά της έχει επικριτικά σχόλια για τα ρεπορτάζ και τον ρόλο των ΜΜΕ.
Στελέχη της ΕΛ. ΑΣ. υπενθύμιζαν πάντως ότι επιθέσεις σε σπίτια και γραφεία πολιτικών είχε πραγματοποιήσει την προηγούμενη τριετία και η Μαχόμενη Μειοψηφία, η οποία συνδέθηκε με αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν για τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό. Δεν έχει εξαρθρωθεί επίσης η οργάνωση «Αποκλίνουσες Συμπεριφορές για τη Διάδοση του Επαναστατικού Τερορισμού» με εμπρηστικές επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας, έχοντας στόχους εταιρείες ενοικίασης ελικοπτέρων της ΕΛ. ΑΣ, τα γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι, τα δημαρχεία Καισαριανής και Ζωγράφου, πολυκαταστήματα της Αθήνας αλλά και μοτοσικλέτες αστυνομικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.