ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ»

«Αδειασμα» Φιλιππίδη από τον ΚαραμανλήΤην ενόχληση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή φαίνεται ότι προκάλεσαν οι δηλώσεις του κατηγορούμενου για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος, μέσω των συνηγόρων του, μίλησε σήμερα για «πολιτική δίωξη» εναντίον του, επειδή υπήρξε προσωπικός φίλος και συνεργάτης του κ.Καραμανλή.
«Αδειασμα» Φιλιππίδη από τον Καραμανλή

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού, ο κ.Καραμανλής, στις συνομιλίες που έχει με στενούς του συνεργάτες, δηλώνει πάντοτε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρώην πρωθυπουργός «δεν εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια».

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο enikos.gr, ο Αγγελος Φιλιππίδης δηλώνει κατηγορηματικά ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα για να απολογηθεί, αλλά προσθέτει ότι «κάποιοι φαίνεται ότι δεν το θέλουν».

«Όταν κάποιος άνθρωπος- ο οποίος κατέχει δημόσιες θέσεις, σημαντικές στη ζωή του, έχει κάνει κάποια πράγματα κάπως πρωτότυπα, π.χ. μειώνει το μισθό του στο μισό, ο οποίος έχει σημαντική ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, έχει την οικογένειά του στην Ελλάδα και το γιο του να είναι ακόμα μαθητής- δηλώνει ότι εγώ θα επιστρέψω σε 2-3 μέρες, το λιγότερο πράγμα που μπορεί να κάνει το ελληνικό κράτος, αφού δεν τήρησε το ανθρώπινό του δικαίωμα να τον φωνάξει στην προανάκριση, είναι να του δώσει την ευκαιρία να επιστρέψει χωρίς να συλληφθεί στο αεροδρόμιο», δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά στις πληροφορίες ότι μέσω της συνηγόρου του φέρεται να είπε ότι σε βάρος του ασκήθηκε «πολιτική δίωξη» και ότι μέσω αυτού «θέλουν να φτάσουν στον Κώστα Καραμανλή», ο ίδιος επισημαίνει ότι «δεν ξέρω τί έγραψαν (η δικηγόρος) στο υπόμνημα γιατί ήταν στα τούρκικα. Αυτό που ξέρω είναι όσα είπα στο δικαστήριο», όπου σήμερα ήταν παρών.

«Με τιμά το γεγονός ότι είμαι φίλος πολιτικά και προσωπικά με τον Κώστα Καραμανλή αλλά δεν κρύβομαι πίσω από κανένα. Δεν θα κρυφτώ πίσω από τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος δεν έχει καμία ευθύνη, δεν έχει δώσει ποτέ καμία οδηγία που να έχει επηρεάσει τις αποφάσεις μου, επομένως δεν έχω καμία πρόθεση να κρύψω το καταπληκτικό μου έργο πίσω από κανένα” υπογραμμίζει.

Το θέμα με τον πρώην πρωθυπουργό προέκυψε από τις αναφορές της συνηγόρου του κ.Φιλιππίδη στο υπόμνημα που κατέθεσε ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου, που απεφάνθη χθες ότι το διεθνές ένταλμα σύλληψής του δεν ήταν σύννομο, αφήνοντάς τον ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους.

Οπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης του Δικαστηρίου, ο κ. Φιλιππίδης, αντίθετα με τα όσα φέρεται δηλώνει στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ζητά από τις τουρκικές αρχές να τον προστατεύσουν και να μην τον εκδώσουν στην Ελλάδα, όπου φέρεται να υποστηρίζει ότι διώκεται «για πολιτικούς λόγους».

«Οι διωκτικές αρχές στην Ελλάδα στοχεύουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή», φέρεται να υποστήριξε μέσω διερμηνέων και δικηγόρων στο δικαστήριο. Σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης φέρεται να έχει πει ότι ποτέ δεν πρόκειται να εμποδίσει την έκδοσή του.

«Τα γεγονότα που αποτέλεσαν τη βάση για το ένταλμα έκδοσης, αφορούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο πελάτης μου είναι φίλος του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, και πρόεδρος κρατικής τράπεζας. Επιδιώκουν μέσω του πελάτη μας να φθάσουν στον Καραμανλή» ανέφερε στους δικαστές η συνήγορος του Αγγελου Φιλιππίδη, ζητώντας την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης και την αποφυλάκιση του.

Η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου αναφέρει ότι ο Αγγελος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος για δικονομικούς λόγους – δεν είχε προηγηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του, πριν την έκδοση του εντάλματος και δεν εκλήθη σε απολογία.

αμπε, enikos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.