Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ληστεία στο Βελβεντό: Δεν αναγνωρίσθηκαν οι κατηγορούμενοι

Φεβρουάριος 5th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ο Νίκος Ρωμανός, κατηγορούμενος για τις δύο ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης σε Βέροια και Πτολεμαΐδα μεταφέρεται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης

1Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, ενώ το πρόσωπό του είναι κακοποιημένο από χτυπήματα. Μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη τους την Τρίτη 4/2/2014, υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να τους αναγνωρίσει, κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης, ακόμη και εάν είχε δει τα πρόσωπά τους στη ληστεία αφού ήταν «υπερβολικά χτυπημένοι και παραμορφωμένοι»

Με την εξέταση τριών μαρτύρων που ήταν   παρόντες στη διπλή ληστεία  στο Βελβεντό Κοζάνης συνεχίστηκε την Τρίτη η δίκη των 6 κατηγορούμενων (Ν. Ρωμανός, Γ. Μιχαηλίδης, Φ. Χαρίσης, Δ. Μπουρζούκος, Αρ. Ντάλιος και Δημ. Πολίτης)  για τη διπλή ληστεία  στις αρχές  Φεβρουαρίου 2013.

Επιπλέον, οι έξι αντιμετωπίζουν  την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Και οι τρεις μάρτυρες που εξετάστηκαν (ένας ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ πολύ κοντά στο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου,  ένας πελάτης στην τράπεζα, καθώς και ένας υπάλληλος στα ΕΛ.ΤΑ. όπου έγινε η άλλη ληστεία) δεν αναγνώρισαν κάποιον από τους κατηγορούμενους. Σε  επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου  και της υπεράσπισης ανέφεραν πως, ουσιαστικά, ούτε κατά τη διάρκεια της  κατάθεσής τους στις αστυνομικές αρχές είχαν αναγνωρίσει κάποιον κατηγορούμενο.

Ενδεικτική  μπορεί να θεωρηθεί  η μαρτυρία του ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ: «Ένας από τους τρεις δράστες ήταν έξω από την τράπεζα λέγοντας στον κόσμο που βρισκόταν εκεί ότι “δεν έχουμε πρόβλημα μαζί σας, αλλά με την τράπεζα”. Όλα έγιναν ήπια, χωρίς να νιώσουμε απειλή» είπε ο μάρτυρας που επίσης ανέφερε  πως «μου έκανε εντύπωση πως κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης τα πρόσωπα που κλήθηκα να αναγνωρίσω  ήταν υπερβολικά χτυπημένα και παραμορφωμένα  στο πρόσωπο. Δε θα μπορούσα σε καμιά περίπτωση να τους αναγνωρίσω, ακόμα και αν είχα δει τα πρόσωπά τους προηγουμένως, κάτι που δεν είχε συμβεί αφού οι δράστες που είχα δει εγώ τα είχαν καλυμμένα.

Στην κατάθεση που έδωσε  στην αστυνομία είχε αναφέρει πως αναγνωρίζει  δύο από τους κατηγορούμενους κατά 50% «βάσει σωματότυπου.»  Όταν ερωτήθηκε για αυτό από τον εισαγγελέα, ο μάρτυρας εξήγησε  πως αυτό που εννοούσε ήταν πως οι ληστές «είχαν απολύτως κοινό σωματότυπο, που θα μπορούσε να ανήκει στον  οποιοδήποτε μέσο άνθρωπο». Επιπλέον, ανέφερε πως σε  όλη τη  διαδικασία  της εξέτασής του από τους αστυνομικούς  «υπήρξε μεγάλη πίεση από την πλευρά της αστυνομίας. Πήγαμε στην αστυνομία το μεσημέρι και φύγαμε το πρωί της επόμενης μέρας.»   

Σε γενικές γραμμές και οι τρεις μάρτυρες που εξετάστηκαν ανέφεραν πως δεν αισθάνθηκαν ότι κινδυνεύουν ή πως οι κατηγορούμενοι είχαν σαν στόχο να βλάψουν τη σωματική τους ακεραιότητα. Μάλιστα, ο μάρτυρας-πελάτης της τράπεζας   ανέφερε πως ένιωσε καθησυχασμένος όταν κατάλαβε «ότι δεν πρόκειται για κοινούς ληστές».    

This entry was posted on Τετάρτη, Φεβρουάριος 5th, 2014 at 14:52 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply