Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ραχήλ Μακρή: «Είστε ανίκανοι να προτατεύσετε την ονομασία προέλευσης και τον γεωγραφικό προσδιορισμό της φέτας» (video)

4 Φεβρουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ομιλία της Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή σχετικά με επίκαιρη επερώτησή της με θέμα την συμφωνία Καναδά – Ε.Ε για την ελεύθερη πώληση τυριού με την ονομασία «φέτα» από  καναδούς παραγωγούς

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΒΟΥΛΗ STAR-FM.GRΤην αδυναμία και την ανικανότητα των κυβερνώντων να διαφυλάξουν τα θεμελιώδη εμπορικά δικαιώματα της χώρας μας και των Ελλήνων κτηνοτρόφων και παραγωγών φέτας, καθώς και την αποτυχία κατοχύρωσης του ονόματος του πιο επιτυχημένου σε εξαγωγές τυριού για την πατρίδα μας, κατέδειξε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  κατά την ομιλία της στην συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης δέκα Ανεξάρτητων Βουλευτών.

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία της, η κ. Μακρή υπογράμμισε απευθυνόμενη στους αρμόδιους  Υπουργούς της συγκυβέρνησης:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική ανικανότητα των κυβερνήσεών σας διακυβεύει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θέτει σε κίνδυνο το σύνολο του κτηνοτροφικού κλάδου της χώρας. Πιστεύουμε ότι καταλαβαίνετε ότι αν αποδεχθείτε τη συμφωνία στο Συμβούλιο της Ευρώπης  και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη φέρετε στην Ελληνική Βουλή για κύρωση, θα έχετε δημιουργήσει τετελεσμένο προκειμένου κι άλλες χώρες να κάνουν εμπόριο λευκού τυριού και να το ονομάζουν «φέτα», βάζοντας επάνω την Ακρόπολη, τσολιάδες ή ακόμα και την ελληνική σημαία και γράφοντας με αδιάκριτα γράμματα ότι δεν είναι ελληνικό προϊόν.

Σας καλούμε, λοιπόν, να φέρετε το θέμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όσο έχουμε ακόμα την Προεδρία και να πιέσετε να αλλάξει η συμφωνία, προκειμένου να διασφαλίσετε την ελληνικότητα των ελληνικών προϊόντων. Μην χάσετε και αυτήν την ευκαιρία. Έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε το ελάχιστο, μέσω της πολυδιαφημιζόμενης Προεδρίας, για την οποία οι δοκιμαζόμενοι σήμερα Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν.

Κύριε Υπουργέ, η Προεδρία δεν υπάρχει μόνο για να κάνει «φιέστες» ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, ούτε για να σπαταλώνται άδικα χρήματα σε ταξιδάκια Υπουργών και συμβούλων τους. Εκμεταλλευτείτε την για το κοινό καλό και όχι για επικοινωνιακούς λόγους εντυπωσιασμού. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε εσείς, φοβούμενοι ότι θα στεναχωρήσετε τους εταίρους σας, την τρόικα ή τους εντολείς σας στη Γερμανία ή εάν ακόμη φοβάστε ότι δεν μπορείτε, ελάτε να σας δείξουμε εμείς τις βασικές αρχές της διαπραγμάτευσης. Ξυπνήστε, πριν μας αλώσουν ακόμη και την ελληνικότητα της σημαίας μας” .

Η τοποθέτηση της Ραχήλ Μακρή ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης σχετικά με την Φέτα:

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή

This entry was posted on Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, 2014 at 22:47 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply