Ο Ολυμπιακός έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του ΠαναιτωλικούΤην 20ή νίκη του και 11η σε ισάριθμα ματς στο Καραϊσκάκη πέτυχε σήμερα ο Ολυμπιακός επί του Παναιτωλικού με 2-1, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι Ολαϊτάν (26΄), Κάμπελ (71΄ πεν.) πέτυχαν τα γκολ των Πειραιωτών, που παραμένουν αήττητοι στη διοργάνωση. Ο Καμαρά είχε ανοίξει το σκορ στο 5΄.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνάντησαν αρκετές δυσκολίες απέναντι στην ομάδα, από την οποία στον Α΄ γύρο είχαν την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα (0-0 στο Αγρίνιο). Παρ’ όλα αυτά έφτασαν στο «τρίποντο» και πλησίασαν ακόμη πιο κοντά στον πρωταρχικό τους στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα του Αγρινίου μπήκε πιο «ζεστά» στο ματς και κατάφερε στο 5ο λεπτό με το πλασέ του Ανρί Καμαρά (ασίστ του Γοδόι) να «παγώσει» το Καραϊσκάκη.

Το γκολ (0-1) έδωσε…αέρα στους παίκτες του Χάβου, που ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, με τους γηπεδούχους να μη μπορούν να βρουν ρυθμό. Όλα αυτά στα πρώτα 15 λεπτά. Σταδιακά, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να ανεβάζουν…ταχύτητα και στο 18΄ ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα του Μίτσελ έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή του Παναιτωλικού, αλλά το σουτ του Σαβιόλα από το ύψος της περιοχής δεν ανησύχησε το Ράφαελ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Πειραιώτες «άγγιξαν» την ισοφάριση, όταν από μπαλιά του Ολαϊτάν στο Σέποβιτς, ο τελευταίος αν και βρέθηκε σε θέση βολής προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ και γύρισε τη μπάλα, μόνο που στην πορεία της βρέθηκε ο Γκάλο κι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Το 1-1 δεν άργησε να έρθει. Από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων στο 26΄, μετά από κόρνερ του Σάμαρη, ο Ολαϊτάν με κοντινή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια. Ο Ολυμπιακός που κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο, απείλησε μέσα στο επόμενο 10λεπτο άλλες δύο φορές με τα σουτ του Μανιάτη, ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Όπως και στην αρχή του ματς, έτσι και στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι Αγρινιώτες ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο και στο 54΄ ο Ρομπέρτο έκανε σωτήρια επέμβαση με το πόδι στο πλασέ του Καμαρά.

Στο 58΄ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Ολαϊτάν βρέθηκε απέναντι από το Ράφαελ και πλάσαρε άουτ. Ο Νιγηριανός ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στο 62΄, όταν αστόχησε και πάλι από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Ο Παναιτωλικός «λύγισε» στο 71΄ από το λάθος του Μπακάκη, που στην προσπάθειά του να διώξει, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του και ο Μήτσιος χωρίς καμία χρονοτριβή υπέδειξε το πέναλτι. Ο Κάμπελ εκτέλεσε ψύχραιμα κι έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό (2-1).

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναιτωλικός για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Χρ. Μήτσιος (Ηπείρου) Κίτρινες: Μπικέ, Θεοδωρίδης, Σφακιανάκης, Μπακάκης, Γκάλο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (72΄ Μασάντο), Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Ολαϊτάν, Κάμπελ, Σαβιόλα (60΄ Ιμπαγάσα), Σέποβιτς (60΄ Βαλντές). ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κουτρουμάνος (68΄ Καλί), Κούσας, Μπικέι, Άνεν, Καμαρά, Θεοδωρίδης (75΄ Νταλμά), Γοδόι, Σφακιανάκης (79΄ Μπόγιοβιτς), Γκάλο, Μπακάκης.

δολ, αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.