Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Στήνουν μπλόκα στους δρόμους από τη Δευτέρα

Φεβρουάριος 2nd, 2014 by Χρήστος Μίμης

Υπολογίζονται σε 30-40 κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Μπλόκα στους δρόμους στήνουν από τη Δευτέρα οι αγρότεςΣτον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν τη Δεύτερα και οι αγρότες της Ημαθίας, μεταβαίνοντας με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας.

Η μορφή των κινητοποιήσεών τους, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Κώστα Λιολιόπουλο,θα αποφασιστεί την ίδια ημέρα το πρωί. Ο ίδιος προανήγγειλε και «δυναμικές κινητοποιήσεις» στην Κρήτη.

Μπλόκα, που υπολογίζονται σε 30-40, στήνουν από τη Δευτέρα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας, οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο πρόκειται να καταλήξουν στην μορφή κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν και τα μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου.

Επισημαίνεται ότι στις 12 το μεσημέρι ξεκινά αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με τους συμμετέχοντες να έχουν δώσει «ραντεβού» στο Άγαλμα Βενιζέλου. Οι αγρότες αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία, ακόμη και με τρακτέρ, προς την ΔΕΘ, όπου διεξάγεται η έκθεση 25η Agrotica.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων τα φορολογικά, ενώ ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων τους βρίσκονται ζητήματα που αφορούν το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια.

το βήμα

This entry was posted on Κυριακή, Φεβρουάριος 2nd, 2014 at 08:16 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply