Στόχος να πιέσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις – Επιμέρους συναντήσεις γίνονται σε κάθε Eurogroup αναφέρει ο Γ. Στουρνάρας
WSJ:Μυστική συνάντηση Γάλλων και Γερμανών για την Ελλάδα

Ανώτατοι αξιωματούχοι απομακρύνθηκαν από τους συναδέλφους τους μετά την συνάντηση του Eurogroup τη Δευτέρα και πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση για να συζητήσουν τις αυξανόμενες ανησυχίες γύρω από την ελληνική διάσωση.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Wall Street Journal, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος έδινε εκείνη την ώρα συνέντευξη τύπου δεν προσκλήθηκε να λάβει μέρος στη συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της Κομισιόν, της ΕΚΤ, καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Συζήτησαν πώς να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση για προχωρήσει με τις μη δημοφιλείς δομικές μεταρρυθμίσεις και δεύτερον πώς να συγκεντρώσουν τα έξτρα κεφάλαια ώστε να καλύψουν τα κενά στις χρηματοδοτικές ανάγκες της Αθήνας για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, οι οποίες εκτιμώνται σε 5 -6 δισ. ευρώ.

Η συνάντηση δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα, υποστηρίζουν στη WSJ πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση. Οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται εξ αποστάσεως, ενώ οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν βάλει στον «πάγο» τα σχέδια επιστροφής στην Αθήνα. Οι ανησυχίες, αυξάνουν, γράφει η WSJ, γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες λήξεις ομολόγων τον Μάιο.

Το ΔΝΤ δεν έχει προχωρήσει σε εκταμιεύσεις από τον περασμένο Ιούλιο και είναι 3,8 δισ. ευρώ πίσω στις προγραμματισμένες πληρωμές. Το ΔΝΤ επιμένει στο να έχει καθαρή εικόνα για τα οικονομικά της χώρας το επόμενο 12μηνο και ο όρος αυτός δεν έχει εκπληρωθεί.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας επιβεβαιώνει το γεγονός, αλλά ταυτόχρονα το υποβαθμίζει αναφέροντας ότι αντίστοιχες συναντήσεις μεταξύ των πιστωτών μας γίνονται σε κάθε Eurogroup.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.