Το όχημα είχε κλαπεί την 1η Ιανουαρίου, ημέρα απόδρασης του Ξηρού – Ερευνάται το ενδεχόμενο ορισμένα όπλα να είχαν χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις στη ΝΔ και στο σπίτι του γερμανού πρέσβη
Ρουκέτες, καλάσνικοφ και εκτοξευτήρας βρέθηκαν σε αυτοκίνητο-«κινητή γιάφκα»

Ρουκέτες, καλάσνικοφ και ένας εκτοξευτήρας βρέθηκαν σε αυτοκίνητο – το οποίο είχε εδώ και δύο εβδομάδες τεθεί  υπό παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική – στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε για περαιτέρω έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Το όχημα είχε κλαπεί την 1η Ιανουαρίου στην περιοχή της Κερατέας. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα απέδρασε και ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Αναλυτικότερα σε σακίδια στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος μάρκας «Όπελ ‘Αστρα» έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί: Τέσσερα βλήματα RPG, τέσσερις προωθητικοί μηχανισμοί RPG, εκτοξευτήρας RPG, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1, τέσσερις πυροδοτικοί μηχανισμοί για τις χειροβομβίδες, τρία καλάσνικοφ,  επτά γεμιστήρες καλάσνικοφ, δύο κοντάκια καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες. Τα ευρήματα εστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες. Επίσης θα ελεγχθούν προσεκτικά όλα τα ευρήματα για αποτυπώματα και ίχνη DNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ερευνάται το ενδεχόμενο ορισμένα από τα όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση με ρουκέτα κατά των γραφείων της ΝΔ στις 14 Ιανουαρίου 2013 και στην επίθεση κατά της οικίας του γερμανού πρέσβη στις 30 Δεκεμβρίου 2013.

Η Αντιτρομοκρατική τώρα ερευνά δύο ενδεχόμενα: Είτε το όχημα να αποτελούσε «κινητή γιάφκα», είτε οι τρομοκράτες να σχεδίαζαν χτύπημα σε στόχο κοντά στην περιοχή στην οποία βρέθηκε (Παλαιό Φάληρο).

Οπως φαίνεται εκείνοι που άφησαν το όχημα στην οδό Αγίας Κυριακής είχαν μελετήσει προσεκτικά την περιοχή καθώς το στάθμευσαν μπροστά από μονοκατοικία η οποία είναι ακατοίκητη εδώ κα πέντε χρόνια.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εδώ και δύο εβδομάδες. Είχε κριθεί ύποπτο από άντρες της ΕΛ.ΑΣ. που έκαναν περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας που είχαν γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν στήσει ενέδρα ελπίζοντας να εμφανιστούν οι «κάτοχοι» του κλεμμένου οχήματος αλλά καθώς δεν εμφανίστηκε κανείς αποφάσισαν το Σάββατο το μεσημέρι να προχωρήσουν στην έρευνα του αυτοκινήτου.

Η κάτοχος του οχήματος ειδοποιήθηκε να μεταβεί στο σημείο ενώ όπως προέκυψε η πίσω πινακίδα είχε κλαπεί από άλλο αυτοκίνητο αλλά η κλοπή δεν είχε δηλωθεί. Στο σημείο των ερευνών πήγαν πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.