http://sports.in.gr/files/1/2014/1559688_10203274814169880_1171411700_n.jpg

Είναι πλέον γεγονός . Ο Κώστας Μήτρογλου ανήκει και με τη βούλα  στη Φούλαμ με το ηγεμονικό συμβόλαιο που υπέγραψε για τα επόμενα 4.5 χρόνια.

Ο διεθνής επιθετικός είναι από χθες,  ο πλέον ακριβοπληρωμένος Έλληνας παίκτης στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου αφού ο ίδιος θα λάβει καθόλη τη διάρκεια του συμβολαίου του περίπου 10 εκ ευρώ ενώ ο Ολυμπιακός έβαλε στα ταμεία του 15.200.000 ευρώ ανεβάζοντας το κόστος της μεταγραφής στα 25.200.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της λονδρέζικης ομάδας αναφέρει:

“Η Φούλαμ στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή του Έλληνα διεθνή Κωνσταντίνου Μήτρογλου για 4,5 χρόνια για μη ανακοινώσιμο ποσό, με τον ποδοσφαιριστή να μένει στο ‘Κρέιβεν Κότατζ’ μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Ο 25χρονος επιθετικός φτάνει στο Δυτικό Λονδίνο από τον Ολυμπιακό, όπου σημείωσε 14 γκολ στη φετινή Super League, καθιστώντας τον αρχισκόρερ του πρωταθλήματος.

Ο Μήτρογλου άρχισε την καριέρα του στη Γερμανία πριν μετακινηθεί στον Ολυμπιακό το 2007, όπου πραγματοποίησε 148 εμφανίσεις και σημείωσε 62 τέρματα, σε 6 σεζόν. Βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει 3 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και ένα σούπερ καπ.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Μήτρογλου σημείωσε 8 τέρματα σε 28 εμφανίσεις με τη χώρα του. Σκόραρε 3 κρίσιμα τέρματα στα μπαράζ της Ελλάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ, στη νίκη επί της Ρουμανίας τον περασμένο Νοέμβριο, στέλνοντας τη χώρα του στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Ο Μήτρογλου έγραψε ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας παίκτης που πέτυχε χατ τρικ στο Champions League, σημειώνοντας και τα 3 τέρματα στη φετινή εκτός έδρας νίκη 3-0 επί της Άντερλεχτ στη φάση των ομίλων”.  

Μιλώντας ο ίδιος ο παίκτης για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του δεν έκρυψε ότι πριν πάρει την τελική του απόφαση μίλησε με τον Γιώργο Καραγκούνη που αγωνίζεται στην Φούλαμ. Χαρακτηριστικά τόνισε :

“Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην Premier League και ειδικά στη Φούλαμ, η οποία είναι ένας από τους κορυφαίους συλλόγους στο πρωτάθλημα. Είμαι εδώ γιατί θέλω να εκπληρώσω τους στόχους του συλλόγου και να τον βοηθήσω. Με κολάκευσε το γεγονός ότι με ήθελαν τόσο πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.

Είμαι πολύ χαρούμενος επίσης που θα δουλέψω με τον Ρενέ Μοϊλενστέιν. Γνωρίζω ότι διαθέτει μεγάλη εμπειρία πάνω στο ποδόσφαιρο. Μου εξήγησε πώς δουλεύει και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του. Μίλησα παράλληλα με τον Γιώργο προτού έρθω και μου είπε τα καλύτερα για τη Φούλαμ”.

Ο 25χρονος Έλληνας ομογενής παρουσιάστηκε ήδη από τους ανθρώπους της Φούλαμ και έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Φούλαμ για την απόκτηση του Μήτρογλου ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την μεταγραφή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον διεθνή επιθετικό. Ο Μήτρογλου σε δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα των «ερυθρόλευκων» ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για την στήριξη που του παρείχε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη μετεγγραφή του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ. Οι ευχές της οικογένειας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θα τον συνοδεύουν και σε αυτό το βήμα της σπουδαίας καριέρας του».

Η δήλωση του Μήτρογλου για τη μεταγραφή του στη Φούλαμ:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, τη διοίκηση, τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου για όλα αυτά τα μαγικά χρόνια στην ομάδα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη που με στήριζε σε κάθε λεπτό της καριέρας μου και πίστευε σε μένα.

Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω ιδιαιτέρως που σεβάστηκε την επιθυμία μου να παίξω στην Premier League. Εύχομαι σε όλη την ερυθρόλευκη οικογένεια στην οποία ανήκω, επιτυχίες, χαρές και τίτλους»!

δολ, antinews

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.