Σε άμεση εφαρμογή μπαίνουν τα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης με ευκαιρίες για 443.000 ανέργους, που εξήγγειλε  ο πρωθυπουργός. Ήδη, από το τέλος του επόμενου μήνα θα προκηρυχθούν οι πρώτες 106.474 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας, στην κοινωφελή εργασία δήμων και υπηρεσιών του Δημοσίου θα εργαστούν 39.761 άτομα με 5μηνη απασχόληση και 586 ευρώ μικτά. Οι εν λόγω προσλήψεις θα γίνουν μέχρι το τέλος Απριλίου.

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα προκηρυχθούν συνολικά άλλες 67.000 θέσεις εργασίας για πρόσληψη σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με επιχορήγηση 20 ευρώ τη μέρα για κάθε πρόσληψη ανέργου. Τα προγράμματα αυτά, κόστους 1,5 δισ. ευρώ, θα αφορούν σε μακροχρόνια ανέργους και σε νέους.

Από τον ερχόμενο Μάιο θα αρχίσουν να δημοσιεύονται και τα προγράμματα για τους άνεργους και ανειδίκευτους νέους έως 24 ετών, κόστους 388 εκατ. ευρώ.

Μέχρι το τέλος του 2015 συνολικά 240.000 νέοι θα συμμετάσχουν σε αυτά τα προγράμματα, τα οποία θα αφορούν σε:

  • Επιδότηση θέσεων εργασίας με ασφαλιστική κάλυψη
  • Επιχορήγηση νέων για τη δημιουργία δικών τους επιχειρήσεων και
  • Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας με πιστοποίηση των ικανοτήτων τους.

Μιλώντας σήμερα στην Κ.Ο. της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η κυβέρνηση προετοίμαζε εδώ και καιρό αυτά τα προγράμματα και τα ανακοίνωσε τώρα που εξασφάλισε την πλήρη χρηματοδότησή τους.

“Τα μέτρα για την ανεργία τα προετοιμάζουμε εδώ και καιρό, τα προωθούσαμε συστηματικά στην Ευρώπη, εξασφαλίσαμε την αναγκαία χρηματοδότησή τους και τώρα τα κανουμε πραγματικότητα. Ευτυχώς για τους ανέργους μας και δυστυχώς για τους λαϊκιστές μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

“Με πολλή δουλειά σταματήσαμε την άνοδο της ανεργίας. Τώρα, οπλισμένοι με εμπειρία, δύναμη και αισιοδοξία, αλλά και με 1,5 δισ. ευρώ, διαμορφώσαμε με τις κατευθύνσεις του πρωθυπουργού ένα καινοτόμο σχέδιο δράσης για τη διετία 2014-15 ώστε θα ωφεληθούν 440.000 άνεργοι” δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.