Τρισδιάστατο σαρωτή προμηθεύτηκε αστυνομικό τμήμα των ΗΠΑ

Η υψηλή τεχνολογία στην αντιμετώπιση του εγκλήματοςΕπένδυση στην υψηλή τεχνολογία πραγματοποιεί η αστυνομία του Ρόσγουελ προκειμένου να αντιμετωπίσει το έγκλημα.

Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής αγόρασε ένα τρισδιάστατο σαρωτή της Faro που θα επιτρέπει στους ένστολους να δημιουργούν τρισδιάστατους χάρτες των σημείων που έχει διαπραχθεί έγκλημα. Στη συνέχεια και με τη βοήθεια υπολογιστών αλλά και φορητών συσκευών θα περιηγούνται και θα μελετάνε τις περιοχές.

Το Focus3D Scanner που αγόρασε η αστυνομία μπορεί να σαρώσει εκατομμύρια σημεία του περιβάλλοντος όπου τοποθετείται και κατόπιν να δημιουργήσει μια έγχρωμη τρισδιάστατη εικόνα. Μετακινώντας τη συσκευή σε διαφορετικά σημεία, είναι δυνατή η δημιουργία ενός ακριβούς τρισδιάστατου χάρτη του σημείου.

Σύμφωνα με τη Faro, ο σαρωτής είναι εξαιρετικά εύκολος στη χρήση του, όσο και μια φωτογραφική μηχανή.

«Θα μπορεί να δώσει στο δικαστή και στους ενόρκους μια πολύ ακριβή γραφική αναπαράσταση των σημείων που αποτελούν τη σκηνή του εγκλήματος» δήλωσε ο ντετέκτιβ Scott Stevenson, υπογραμμίζοντας ακόμη ότι η τεχνολογία θα βοηθήσει σε «σχεδόν κάθε έρευνα που πραγματοποιούμε».

Δείτε πώς λειτουργεί το Focus3D Scanner στο βίντεο που ακολουθεί…

 

newbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.