Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: νέα Γενική Συνέλευση- νέα δεδομένα

30 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: νέα Γενική Συνέλευση- νέα δεδομέναΣυνεχίζουν την δική τους αντίσταση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ παρά το γεγονός ότι το επίμαχο νομοσχέδιο συζητείται ήδη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και έτσι την ερχόμενη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιούν στις 10.30 έκτακτη Γενική Συνέλευση, στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Στην Γενική Συνέλευση, θα γίνει ενημέρωση για την πορεία των κινητοποιήσεων- η οποία έχει κλείσει πλέον τους δύο μήνες- καθώς και ενημέρωση για νομικές ενέργειες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί βρίσκονται πολύ κοντά και επεξεργάζονται ήδη το σενάριο των νομικών κυρώσεων και προσφυγών, καθώς το νομοσχέδιο μιλάει όπως αναφέρουν για βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, ακόμη και εάν  δίνει ένα μεταβατικό στάδιο για κλείσιμο των ιδιωτικών ιατρείων,

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής κ. Παναγιώτης Ψυχάρης ένας γιατρός που αναγκάζεται να αλλάξει εργαισικό καθεστώς είναι σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς έχει ήδη φτιάξει όχι μόνο την ζωή του αλλά έχει και τους ασθενείς του, οι οποίοι βασίζονται επάνω του. Για τον λόγο αυτό, είναι δύσκολο όπως αναφέρει, να εκτιμήσει κάποιος πόσοι τελικά από τιους 5.500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ θα αποχωρήσουν από τον Οργανισμό, επιλέγοντας την νέα κατάσταση.

Κατά τα άλλα, η απεργιακή γραμμή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ βασίζεται στο ίδιο τρίπτυχο: όχι στις απολύσεις, όχι στην διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο αγώνας συνεχίζεται.

 onmed

This entry was posted on Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, 2014 at 18:44 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply