Θα πιστεύατε ποτέ ότι ένα διάσημο ηλεκτρονικό παιχνίδι θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση διαταραχών του οπτικού συστήματος;

Πώς το Tetris βοηθά την όρασή μας!Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά, το δημοφιλές Tetris βοηθά στην αντιμετώπιση της αμβλυωπίας, της διαταραχής που είναι γνωστή και ως «τεμπέλικο μάτι», καθώς εκπαιδεύει και τα δυο μάτια να συνεργάζονται, μεταδίδοντάς τους  πληροφορίες με συμπληρωματικό τρόπο.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, ο «εξαναγκασμός» μέσω του παιχνιδιού και των δυο ματιών σε συνεργασία, καταπολεμά την «τεμπελιά» του αδύναμου ματιού και αυξάνει την πλαστικότητα του εγκεφάλου, βελτιώνοντας την όραση.

Η αμβλυωπία προκαλείται από την προβληματική μετάδοση σημάτων στον εγκέφαλο από το ένα μάτι και καταλήγει στην καταστολή του αδύναμου ματιού από το δυνατό.

Ο επικεφαλής της μελέτης εξήγησε σχετικά: «Το κλειδί για τη βελτίωση της όρασης στους ενήλικες, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν έχουν εναλλακτικές θεραπείες, είναι η δημιουργία συνθηκών που αναγκάζουν τα μάτια να συνεργαστούν για πρώτη φορά ώστε να επιτελέσουν μια συγκεκριμένη εργασία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.