Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε 2-3 μήνες η πιλοτική εφαρμογή του «βραχιολιού» για τους κρατουμένους

Ιανουάριος 29th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ο κ. Χ. Αθανασίου είπε ότι η πρώτη εφαρμογή του μέτρου θα γίνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε 2-3 μήνες η πιλοτική εφαρμογή του «βραχιολιού» για τους κρατουμένους

Σε δύο έως τρεις μήνες θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων, το λεγόμενο ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», όπως ανακοίνωσε στην Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου. Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει στις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ αργότερα, σε επτά έως οκτώ μήνες, όπως διευκρίνισε ο κ. Αθανασίου, θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη την επικράτεια.

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η αποσυμφόρηση των φυλακών και για τον σκοπό αυτό εξετάζεται κάτω από ποιες προϋποθέσεις και αντικειμενικά κριτήρια είναι δυνατόν να αποφυλακίζονται όσοι κατηγορούνται για ήπια κακουργήματα, εφόσον έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους.

 

 

Σταυρόπουλος Λάμπρος

This entry was posted on Τετάρτη, Ιανουάριος 29th, 2014 at 08:54 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply