Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

L’Equipe: Οι γιατροί βγάζουν από το τεχνητό κώμα τον Σουμάχερ

29 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Στάσιμη η κατάσταση της υγείας του πρωταθλητή μετά το σοβαρό ατύχημα

Ο Μίκαελ Σουμάχερ έκλεισε ένα μήνα σε κώμα

Την προσπάθεια να «ξυπνήσουν» τον Μίκαελ Σουμάχερ από το τεχνητό κώμα, στο οποίο βρίσκεται τον τελευταίο μήνα, έχουν ξεκινήσει οι γιατροί του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ. Αυτό υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα L’Equipe σε σχετικό δημοσίευμα, όπου αναφέρει ότι σχετική διαδικασία εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 είναι σε τεχνητό κώμα από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος έπειτα από το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι. Σύμφωνα με το γαλλικό δημοσίευμα, ο Σουμάχερ ανταποκρίνεται θετικά στη φάση βαθμιαίας αφύπνισης, ωστόσο οι γιατροί παραμένουν επιφυλακτικοί με την κατάσταση του.

Ο Ζαν-Λουκ Τρουέγ, πρώην επικεφαλής της νευρολογίας στο γαλλικό νοσοκομείο Φος στην περιοχή Σιρέσνς, δήλωσε στην εφημερίδα πως οι τέσσερις εβδομάδες σε τεχνητό κώμα ήταν το μάξιμουμ χρονικό διάστημα, ώστε να αρχίσει η αφύπνιση.

«Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. Πρόκειται για μια περίοδο σύγχυσης και είναι αδύνατον να γίνουν προβλέψεις. Χρειάζονται χρόνια για περιπτώσεις σοβαρών τραυμάτων του εγκεφάλου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η πληροφορία για την «αφύπνιση» του Σουμάχερ πάντως δεν επιβεβαιώνεται από το περιβάλλον το. Επειτα από τη δημοσίευση του συγκεκριμένη ρεπορτάζ, η μάνατζερ του Σουμάχερ, Ζαμπίνε Κεμ ανακοίνωσε: «Θέλω να καταστήσω σαφές ότι οτιδήποτε αφορά την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ και δεν προέρχεται από τους θεράποντες γιατρούς ή τους εκπροσώπους του θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως φημολογία. Επαναλαμβάνω πως δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο».

iefimerida

This entry was posted on Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2014 at 21:53 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply