Σήμερα το οικογενειακό επίδομα για το 2013 Σήμερα, αναμένεται να  καταβληθεί σε 21.522 δικαιούχους το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων (Ν. 4093/2013) και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών για το έτος 2013, το συνολικό ποσό του οποίου ανέρχεται σε 14.147.724,75 ευρώ.

Στους ανωτέρω δικαιούχους περιλαμβάνονται:
– Όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 για πρώτη φορά και ελέγχθηκαν οι αιτήσεις τους. Οι εν λόγω δικαιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τα ποσά που τους αναλογούν από την ημερομηνία θεμελίωσης του δικαιώματός τους.

– Όσοι υπέβαλαν τις απαραίτητες διορθώσεις ηλεκτρονικά και οι τροποποιητικές ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης ενημερώνει ότι συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η καταχώρηση και ο έλεγχος των υπόλοιπων τροποποιητικών, που έχουν κατατεθεί.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού έχει παραταθεί η προθεσμία υποβολής αρχικών αιτήσεων Α21, έως τις 31/01/2014, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι αιτούντες υπέβαλαν Ε1 και δεν συμπλήρωσαν το έντυπο Α21.

Το «πάγωμα» της καταβολής των επιδομάτων (οικογενειακών και προνοιακών) θα επαναληφθεί και φέτος έως ότου λήξει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. «Δεν θα δοθεί ξανά επίδομα», επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, «αν δεν γίνει προηγουμένως έλεγχος της φορολογικής δήλωσης για να διαπιστωθεί αν ο δικαιούχος πληροί τα κριτήρια».

Φέτος οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται από τα τέλη Μαρτίου έως και τον Ιούνιο.

Το πρώτο τρίμηνο δεν προβλέπεται καταβολή επιδομάτων ώστε να γίνει επανέλεγχος σε όλους τους δικαιούχους. Η πρώτη και η δεύτερη δόση θα καταβληθούν μαζί, στο τέλος του δεύτερου τριμήνου.

Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο αργά υποβληθεί και εκκαθαριστεί η δήλωση, τόσο θα καθυστερήσει και η καταβολή επιδόματος. Οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι φέτος η αργοπορία δεν θα είναι μικρότερη από την περσινή που το Υπουργείο Οικονομικών έδινε παρατάσεις για την υποβολή των δηλώσεων έως το Σεπτέμβριο.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.