Χρ. Ροζάκης: Το στοίχημα στις ευρωεκλογές είναι μεγάλο – Παρόντες Τατσόπουλος, Ψαριανός, Καψής
Μεγάλη η προσέλευση σε εκδήλωση των «58» στην Κηφισιά

«Οι ευρωεκλογές αυτές δεν είναι οποιεσδήποτε ευρωεκλογές, έχουν βαρύτητα, το στοίχημα είναι μεγάλο», επισήμανε ο κ. Χρ. Ροζάκης στην εκδήλωση των “58” στην Κηφισιά.

Θα κριθούν πολλά, πρόσθεσε, η συνέχιση η διακοπή μιας συγκεκριμένης πορείας της χώρας, αλλά  και ο προσανατολισμός της ίδιας της Ευρώπης, η οποία βιώνει βαθύτατη κρίση έχοντας χάσει τη δύναμη να ενώνει ετερόκλητες δυνάμεις.

«Η Ελλάδα έφταιξε, τιμωρείται για αυτά που έκανε τα προηγούμενα χρόνια και θα πρέπει μόνη της να βρει το δρόμο της», σημείωσε.

Η συνένωση της Κεντροαριστεράς, πρόσθεσε, είναι απαραίτητη για να ενδυναμωθεί η πίστη στην Ευρώπη, που έχει χαλαρώσει. Επιπλέον, μιλώντας για την κρίση παρατήρησε ότι η Ελλάδα πρέπει να σταθεί μόνη της στα πόδια της.

«Η Κεντροαριστερά δεν έρχεται να κάνει κριτική στο παρελθόν ούτε στα υπόλοιπα κόμματα, χωρίς να αυτό να σημαίνει ότι αγνοούμε πως φτάσαμε ως εδώ», είπε.

Η Πρωτοβουλία των “58”, συνέχισε δεν είναι κόμμα, προετοιμάζει όμως θέσεις για να γνωρίζουμε τον εαυτό μας και να δώσουμε ενδείξεις στον έξω κόσμο για τις κατευθύνσεις μας, οι οποίες δεν είναι ανυποχώρητες αλλά στοχεύουν στη συσπείρωση σε ένα ενιαίο σχήμα.

O κ. Ροζακης, είπε ακόμα ότι η αποδοχή των “58” είναι εντυπωσιακή από την κοινωνία, από το ΠαΣοΚ, και από άλλους σχηματισμούς, από ένα κομμάτι της ΔΗΜΑΡ αλλά όχι όλη τη ΔΗΜΑΡ.

«Αλλά η πολιτική δεν έχει τέλος. Θα επιμείνουμε στην προσέγγιση όσων συναποτελούν τη ΔΗΜΑΡ.  Και ενδεχομένως να καταφέρουμε να τους πείσουμε στο τέλος ίσως όχι πριν από τις ευρωεκλογές».

Στην ανάγκη να πειστεί η ΔΗΜΑΡ, να συμμετάσχει στον διάλογο με τους “58” επειδή δεν εχει εναλλακτική πρόταση για τον τόπο, επέμεινε ο κ. Α. Παπαδοπουλος. «Για μένα είναι παράξενο που το κόμμα μου επέλεξε να απόσχει. Αν έμπαινε η ΔΗΜΑΡ στον διάλογο θα άλλαζε το τοπίο και για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών. Η άρνηση της ΔΗΜΑΡ μειώνει τις δυνατότητες επιτυχίας του εγχειρήματος επειδή μένουν διστακτικά ή μένουν απ’ εξω στελέχη οπως η Αννα Διαμαντοπουλου, ο Γιαννης Ραγκουσης, ο Γιωργος Φλωριδης.

Ο κ. Ψαριανος, επισήμανε οτι ο χώρος θα πρέπει να ενωθεί για να σταματήσει ο εκτροχιασμος της χώρας, η οποία εχει μεγάλη ανάγκη να γίνει μια πραγματικά Ευρωπαϊκή χώρα. «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε με το Δικτυο 21 και την Πολιτικη Ανοιξη ουτε με τα γκρουπουσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ. Εγω είμαι του ευρωμονοδρομου», είπε. Αλλα, πρόσθεσε, η συσπείρωση του χώρου πρέπει να γίνει τώρα και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Ο πολιτικός χρονος είναι εναντίον της Κεντροαριστερας» εκτιμησε ο κ. Π. Τατσοπουλος, ο οποίος ελαβε τον λόγο από το ακροατήριο. «Βρισκόμαστε σε σκηνικό πόλωσης. Τα δυο μαμουθ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα διστάσουν να ποδοπατήσουν οτι βρεθεί στο δρόμο τους. Ποντάρουν και οι δυο στον λαϊκισμό και η ΝΔ και στον αυταρχισμό. Δαιμονοποιουν τον αλλον και  οι ενδιάμεσοι είναι ανύπαρκτοι», σημείωσε.  «Υπάρχει σήμερα», απαντησε ο κ. Ροζακης, «μια μικρή σκληρή πόλωση, αλλα υπάρχει χώρος και για μας και ειναι οι αναποφασιστοι. Εκτιμώ οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εχει τερατώδη αύξηση των ποσοστών του ώστε να μας εμποδίσει να εχουμε δυνατότητα ύπαρξης»,

Η προσέλευση στην εκδήλωση ήταν μεγάλη και η αίθουσα στο Δημαρχείο Κηφισιάς μικρή για τα πάνω από 300 άτομα που παρευρέθηκαν. Στο ακροατήριο μεταξύ άλλων ήταν οι κ.κ Ευη Χριστοφιλοπούλου, Π. Καψής, Τ. Γιαννίτσης, Ν. Μουζέλης, Γρ. Ψαριανός, Αθηνά Δρέττα, Απ. Δοξιάδης, Π. Τατσόπουλος, Κ. Σπηλιόπουλος, Γ. Τζανετάκος, Π. Κορλύρας, Δραγώνα, Φραγιαδάκη.

 

Κρουστάλλη Δήμητρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.