Η θεία του Μιχάλη Λιάπη «αδειάζει» τον ανιψιό της για το «σαλέ»

Η κυρία Βασιλική Λιάπη χαίρει άκρας υγείας, όμως «χρησιμοποιήθηκε» προκειμένου να απενεχοποιηθεί ο πρώην υπουργός για το ζήτημα του «σαλέ» στην Ευρυτανία. Αυτό προκύπτει από τα νέα στοιχεία που παρουσιάζει «Το Βήμα» για την υπόθεση του «ξενώνα» του κ. Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος χρηματοδοτήθηκε παρατύπως με κοινοτικά κονδύλια ύψους 10 εκατ. δραχμών. Ο πρώην υπουργός φαίνεται να έβγαλε ανακοινώσεις εν ονόματι της θείας του, εν αγνοία της, σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να διασωθεί.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανάδειξη της υπόθεσης με την παράνομη επιδότηση της πολυτελούς κατοικίας εμφανίσθηκε ένας δικηγόρος της Αθήνας ως νομικός εκπρόσωπος της θείας του πρώην υπουργού και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιχείρησε να απαλλάξει τον κ. Λιάπη.

Ο δικηγόρος ανέφερε: «Εκπροσωπώντας τη Βασιλική, σύζυγο Δημητρίου Λιάπη, και επί έτη δικηγόρος της, κατ’ εντολήν της έχω να σημειώσω τα εξής: Η κυρία Λιάπη ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης. Ουδείς άλλος. Σημειωτέον ότι αυτή η επιδότηση ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της. Ήταν η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προς ενοικίαση δωματίων, διατηρώντας νομίμως όλα τα απαραίτητα παραστατικά που εκδίδονταν στο όνομά της (βιβλία, πελατολόγιο, αποδείξεις κ.λπ). Ουδείς άλλος. Την εμπορική αυτή δραστηριότητα τερμάτισε αργότερα, λόγω θανάτου του συζύγου της. Προσφάτως μάλιστα προέβη και σε περαίωση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της επιχείρησης ως η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη. Ουδείς άλλος. Μετά το πέρας της εμπορικής αυτής δραστηριότητας, ούσα άκληρη, μεταβίβασε το ποσοστό της ιδιοκτησίας της στον εκ του συζύγου της ανιψιό (σ.σ. τον Μιχάλη Λιάπη). Πάσα άλλη ανάμειξη συγγενικών της προσώπων είναι όχι μόνο αβάσιμη αλλά και κακόβουλη».

Πιο απλά, με αυτήν την ανακοίνωση ο φερόμενος ως δικηγόρος της Λιάπη εμφάνισε τον πρώην υπουργό «αμέτοχο» της υπόθεσης της επιδότησης. Η σύγχυση μεγάλωσε αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα «η κυρία Βασιλική Λιάπη απεβίωσε προ δεκαετίας».

Όμως «Το Βήμα» αποκαλύπτει τι ακριβώς συμβαίνει με την υπόθεση: Η θεία του πρώην υπουργού ζει μόνη της σε διώροφη κατοικία στην οδό Υμηττού στον Χολαργό όπου τη συναντήσαμε τις τελευταίες ημέρες. Η ηλικιωμένη μάλιστα φέρεται να εξέφραζε τη χαρά της σε οικείους και περιοίκους της καθώς «οι δημοσιογράφοι αντελήφθησαν επιτέλους ότι ζει»!

Άνθρωποι από το περιβάλλον της μας είπαν ότι «έχει να δει χρόνια τον κ Μιχάλη Λιάπη». Αφήνοντας να εννοηθεί ότι «η ανακοίνωση του δικηγόρου έγινε ερήμην της και ασφαλώς όλα αυτά τα περί κατοχής παραστατικών με υποτιθέμενους “πελάτες” του ξενώνα είναι μία ανύπαρκτη ιστορία».

Επιπλέον από την έρευνα προέκυψε ότι ο δικηγόρος που δήλωσε νομικός εκπρόσωπος της κυρίας Λιάπη ήταν τελικά δικηγόρος του ίδιου του κ. Μιχάλη Λιάπη και τον είχε εκπροσωπήσει νομικά σε διάφορες άλλες υποθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο ίδιος σε επικοινωνία του μάλιστα προσέθεσε ότι είχε αναλάβει την υπεράσπιση του κ Λιάπη ύστερα από εισήγηση ενός φίλου δικηγόρου του «που ήταν παλιά νομικός εκπρόσωπός του κ. Μιχάλη Λιάπη αλλά είχε συνταξιοδοτηθεί προ ετών…»

 

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.