Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κεφαλονιά: Μη κατοικήσιμο ένα στα δύο σπίτια στο Ληξούρι

Ιανουάριος 28th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Το ίδιο αποτέλεσμα προέκυψε σε τέσσερα από τα εικοσιένα δημόσια κτίρια του νησιού ενώ για άλλα τέσσερα το πόρισμα έδειξε ότι αντιμετωπίζουν «σχετικό πρόβλημα»

Κεφαλονιά: Μη κατοικήσιμο ένα στα δύο σπίτια στο Ληξούρι

Μη κατοικήσιμα κρίθηκαν 40 σπίτια σε σύνολο 70 που ελέγχθηκαν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλο.

Παράλληλα το ίδιο αποτέλεσμα προέκυψε σε τέσσερα από τα εικοσιένα δημόσια κτίρια του νησιού ενώ για άλλα τέσσερα το πόρισμα έδειξε ότι αντιμετωπίζουν «σχετικό πρόβλημα».

Ο κ. Σιμόπουλος διευκρίνισε ότι γενικώς τα κτίρια που είχαν φέροντα οργανισμό από μπετόν δεν έχουν πρόβλημα, άντεξαν το σεισμό.

Σε κάθε περίπτωση οι έλεγχοι συνεχίζονται και εφόσον κηρυχθεί η περιοχή σεισμόπληκτη θα καθοριστούν οι προϋποθέσεις στεγαστικής αρωγής.

Την ίδια στιγμή, στο χωριό Αθέρας, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς, εκκενώθηκαν δέκα σπίτια, με απόφαση του δημάρχου Κεφαλονιάς, επειδή ακριβώς πάνω από τα κτίρια υπάρχουν βράχοι που κρίνονται επικίνδυνοι, λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας.

Επίσης, ενισχύονται οι οκτάωρες περιπολίες με περιπολικά από Πάτρα και Πύργο, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας.

Αμείωτη συνεχίζεται, εντωμεταξύ, η σεισμική δραστηριότητα καθώς μέχρι τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας είχαν καταγραφεί συνολικά 92 μετασεισμοί μεγέθους από 3 μέχρι 5,1 Ρίχτερ με τους σεισμολόγους να παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στο νησί.

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται, τέλος, να φτάσει στην Κεφαλονιά το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», προκειμένου στις 1.300 κλίνες να φιλοξενήσει προσωρινά όσους δεν μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στα σπίτια τους.

protothema

This entry was posted on Τρίτη, Ιανουάριος 28th, 2014 at 07:48 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply