Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έκθεση και αφιέρωμα στη Μελίνα, 20 χρόνια μετά τον θάνατό της

Ιανουάριος 28th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη. Μία έκθεση και ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα αποτίει φόρο τιμής στη σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό και πολιτικό.
Έκθεση και αφιέρωμα στη Μελίνα, 20 χρόνια μετά τον θάνατό της
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η φωτογραφική έκθεση «Μελίνα Μερκούρη: 1920-1994», την οποία διοργανώνει το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο κτίριο της οδού Πειραιώς από τις 6 Μαρτίου έως τις 18 Μαΐου και θα συνοδεύεται από ειδική έκδοση με τίτλο «Μελίνα».

Παράλληλα, ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη ετοιμάζει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει και μια στρογγυλή τράπεζα με θέμα Μελίνα: μια Ελληνίδα στη Γαλλία και διοργανώνεται από τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη για την Ημέρα της Γυναίκας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία 2014» του Γαλλικού Ινστιτούτου.

in

This entry was posted on Τρίτη, Ιανουάριος 28th, 2014 at 15:58 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply