Οι νεότερες γενιές αλλάζουν τα «καθιερωμένα»

Πρώτα τα παιδιά, μετά ο γάμοςΠάνω από τρία τέταρτα των γυναικών δηλώνουν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την απόκτηση ενός παιδιού χωρίς να έχουν ενωθεί επίσημα με τα δεσμά του γάμου, ενώ εννιά στους δέκα ενήλικες γενικά αναφέρει ότι δε διστάζει να προχωρήσει στην αγορά ενός σπιτιού προτού πει το πολυπόθητο «ναι».

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στη βορειοδυτική Ευρώπη, στην οποία συμμετείχαν 2.000 ενήλικες, το 76% των γυναικών δήλωσε ότι πίστευαν ότι δεν ήταν σωστό και αποδεκτό να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί, χωρίς να είναι παντρεμένες, άποψη με την οποία δε φαίνεται να συμφωνούν οι νεότερες γενιές θεωρώντας τη παρωχημένη για τη σύγχρονη εποχή.

Ενώ το 80% των ανθρώπων ηλικίας 18-34 ετών δεν έχει πρόβλημα να αποκτήσει οικογένεια πριν από το γάμο, το 35% εκείνων που είναι άνω των 55 αναφέρουν ότι εξακολουθούν να μην «εγκρίνουν» όσους επιλέγουν αυτή την οδό.

Η Βόρεια Ιρλανδία αναδείχτηκε ως η πιο ανοιχτόμυαλη περιοχή, με το 77% των ανθρώπων να κάνουν παιδιά πριν από το γάμο, «τακτική» που θεωρείται ως «πολύ αποδεκτή», αντίθετα με όσα πιστεύουν οι κάτοικοι στις νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας, οι οποίοι είναι πιο «παραδοσιακοί». Το ποσοστό «ανοχής» σε αυτές τις περιοχές πέφτει στο 38%.

Σε ό,τι αφορά την αγορά ενός σπιτιού πριν από το γάμο, το 67% των γυναικών ανέφερε ότι έβλεπε την κίνηση αυτή ως «πολύ αποδεκτή», κάτι με το οποίο δε θα συμφωνούσαν στην πλειοψηφία τους οι εκπρόσωποι της προηγούμενης γενιάς, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, φαίνεται ότι οι νεότερες γενιές φαίνεται να αλλάζουν και την προσέγγισή τους στην όλη «ιδέα» του γάμου, επιλέγοντας να φτιάξουν από μόνοι τους για παράδειγμα τις προσκλήσεις, να χτενιστούν και να μακιγιαριστούν χωρίς τη βοήθεια ειδικών ή κάνοντας λιγότερο «φανταχτερές» δεξιώσεις.

Για την ιστορία ας αναφέρουμε κλείνοντας μερικούς σελέμπριτι οι οποίοι επέλεξαν την «ανάποδη οδό»: πρώτα οικογένεια και στη συνέχεια γάμος… ή και καθόλου γάμος!

Η Nicole Richie και ο σύντροφός της Joel Madden, Natalie Portman με τον Ben Millepied και η Catherine Zeta-Jones με τον Michael Douglas ήταν μερικοί από αυτούς, ενώ το διασημότερο ζευγάρι του Χόλιγουντ, Angelina Jolie και Brad Pitt, παρότι έχουν έξι παιδιά και… μπόλικα σπίτια για να στεγάσουν την πολυμελή οικογένειά τους, δεν έχουν ενωθεί ακόμη με τα δεσμά του γάμου.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.