Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επιμήκυνση του σχολικού έτους εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Ιανουάριος 27th, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΡΓΙΕΣ-ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»

Επιμήκυνση του σχολικού έτους εξετάζει το υπουργείο Παιδείας Την επιμήκυνση του σχολικού έτους, μελετά το υπουργείο Παιδείας, δηλώνει ο Κ. Αρβανιτόπουλος, σημειώνοντας ότι «περισσεύουν οι αργίες» και διαβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και μάλιστα όπως λέει «θα επιταχυνθούν».

“Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Γι΄αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο” υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφερόμενος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τονίζει ότι “όχι μόνο θα προχωρήσει, αλλά και επιταχυνθεί”. “Θεσμοθετήσαμε έπειτα από 30 χρόνια την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και του εκπαιδευτικού έργου.Οι αντιδράσεις είναι το κύκνειο άσμα μίας συντεχνίας και όχι της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που την επιζητούν” επισημαίνει.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις λέει ότι “οι αλλαγές συνολικά εφαρμόζονται από τη φετινή Α’ Λυκείου”, ενώ για τα σχολικά εγχειρίδια και τις πιθανές αλλαγές δηλώνει: “η βασική αλλαγή είναι ότι τα σχολικά εγχειρίδια, αλλά και η διδακτέα ύλη, πλέον θα δομούνται με κριτήριο τι χρειάζεται να μάθει ο μαθητής και όχι τι χρειάζεται να διδάξει ο καθηγητής για να συμπληρώσει τις ώρες του. Ιδιαίτερα τώρα που αποσυνδέσαμε την οργανικότητα από τις ώρες διδασκαλίας”.

έθνος

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 27th, 2014 at 09:44 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply