Κέρδισε την Τσιμπούλκοβα – Ο Ναδάλ στον τελικό με νίκη 3-0 επί του Φέντερερ

H  Λι Να νικήτρια στο αυστραλιανό Όπεν
Η κινέζα Λι Να είναι η μεγάλη νικήτρια στο Όπεν της Αυστραλίας, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί στον τελικό με αντίπαλο την Σλοβάκα, Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα, που έκανε την μεγάλη έκπληξη φτάνοντας έως εκεί. Η Λι επιβλήθηκε με 2-0 σετ (7-6, 6-0).

H κινέζα δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο σετ, ωστόσο στο δεύτερο έκανε επίδειξη δύναμης και έτσι έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου Grand Slam στην καριέρα της, μετά το Rolland Garros (2011).

Σήμερα, Κυριακή, διεξάγεται, ο τελικός των ανδρών της διοργάνωσης ανάμεσα στον Ναδάλ και τον Βαβρίνκα.

Ο Ναδάλ στον τελικό με νίκη 3-0 επί του Φέντερερ

Ο Ναδάλ στον τελικό με νίκη 3-0 επί του ΦέντερερΈπειτα από αγώνα που κράτησε για περίπου 2,5 ώρες, ο Ισπανός Ραφαέλ Ναδάλ νίκησε τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ με 3-0 σετ (7-6, 6-3, 6-3) και πέρασε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, όπου τον περιμένει ο έτερος Ελβετός Στάνισλας Βαβρίνκα (Νο7).

Ο Ναδάλ δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ, το οποίο ολοκληρώθηκε έπειτα από 59 λεπτά στο τάι μπρέικ.

Το πρώτο σετ ήταν πραγματικά συγκλονιστικό με τους δύο εκ των κορυφαίων αθλητών στην ιστορία του αθλήματος να πηγαίνουν χέρι χέρι ως το τάι μπρέικ, το οποίο τελικά κατέκτησε ο Ναδάλ.

Στο 2ο σετ ο Φέντερερ πραγματοποίηση αρκετά λάθη στα χτυπήματα με το backhand, γεγονός που δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο ο Ναδάλ που με δυο μπρέικ στο σερβίς του Ελβετού, έφτασε εύκολα στο 6-3.

Το 3ο σετ ξεκίνησε με τον Ναδάλ να κάνει μπρέικ στο 3ο γκέιμ στο σερβίς του Φέντερερ, ο οποίος πήρε το αίμα του πίσω και έκανε το 2-1, 2-3 επίσης με μπρέικ και υπερασπιζόμενος στη συνέχεια το δικό του σερβίς.

Ωστόσο, ο Ναδάλ «απάντησε» αρχικά ισοφαρίζοντας σε 3-3, στη συνέχεια με μπρέικ έκανε το 4-3 και το 5-3 κρατώντας το σερβίς του.

Κάπου εκεί τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον Φέντερερ που ήλπιζε σε θαύμα, το οποίο δεν έγινε, με τον Ναδάλ να παίρνει το 3ο σετ με 6-3 και μπρέικ στο τελευταίο σερβίς του Φέντερερ και μαζί την πρόκριση στον τελικό όπου την Κυριακή θα αγωνιστεί απέναντι στον Βαβρίνκα, με στόχο να κατακτήσει το 14ο γκραντ σλαμ τίτλο του και 2ο στην Αυστραλία μετά το 2009.

Σημειωτέον, ο Ναδάλ δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τον Βαβρίνκα με τον οποίο μετρά 12 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

«Σε αυτό το γήπεδο έχω πολλά έντονα συναισθήματα. Είναι σπουδαίος πρωταθλητής ο Φέντερερ. Είναι τιμή να παίζω αντίπαλος του. Νομίζω πως απόψε έπαιξα το καλύτερο παιχνίδι μου στο τουρνουά» δήλωσε μετά τη νίκη του ο Ράφα Ναδάλ.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.