Ταμείο εκατομμυρίων ευρώ διαθέτει το εγχώριο τρομοκρατικό δίκτυο- Πόσα χρήματα εκτιμάται ότι υπάρχουν για αγορά όπλων και πυρομαχικών

Ξεπερνούν, όπως εκτιμάται, τα δέκα εκατομμύρια ευρώ τα χρήματα του ταμείου που διαθέτει το εγχώριο τρομοκρατικό δίκτυο.

Στο σύνολό τους αποτελούν λεία ληστειών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο στο διάστημα μεταξύ Μαρτίου 2012 και Αυγούστου 2013, ο φυγόποινος Νίκος Μαζιώτης -έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 50 ετών για συμμετοχή στον “Επαναστατικό Αγώνα”- φέρεται να έχει διαπράξει πέντε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες με συνολική λεία άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.

Στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης παρατηρούν πως το εύρος του συγκεκριμένου ταμείου εξασφαλίζει στα μέλη του τρομοκρατικού δικτύου σχεδόν απεριόριστη δυνατότητα αγοράς όπλων και πυρομαχικών.

Θεωρείται δε πιθανό το επόμενο διάστημα να ζητηθεί άρση τραπεζικού απορρήτου σε λογαριασμούς ατόμων για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι ανήκουν στο δίκτυο υποστήριξης των τρομοκρατών.

Σε ένοπλες ληστείες τραπεζών φέρονται αναμεμειγμένα και άτομα που συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Ενδεικτικά, τα μέλη της αποκαλούμενης “ομάδας του Βελβεντού” που συνελήφθησαν για τη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στον Βελβεντό Κοζάνης τον Φεβρουάριο του 2013 φέρονται αναμεμειγμένα και στις ληστείες σε υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας (λεία 110.000 ευρώ) και τον Πυργετό Λάρισας (λεία 185.000 ευρώ).

Τα συγκεκριμένα ποσά δεν έχουν βρεθεί.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν πιθανό στο “επαναστατικό ταμείο” να συνδράμει και ο επίσης καταζητούμενος και επικηρυγμένος βαρυποινίτης Βασίλης Παλαιοκώστας.

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. άφησε να εννοηθεί, μιλώντας στην Καθημερινή, ότι υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής του σε ένοπλες ληστείες τραπεζών που έχουν διαπραχθεί το τελευταίο διάστημα και πρόσθεσε ότι το μερίδιό του από τα λύτρα της απαγωγής του επιχειρηματία Γ. Μυλωνά (το 2008) ανήλθε σε 5 εκατομμύρια ευρώ.

καθημερινή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.