Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις - «Οχι» των πολιτών σε πρόωρες εκλογέςΠροβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με βραχεία κεφαλή έναντι της ΝΔ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο.

Στη δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, η διαφορά είναι στο 0,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 22,2% έναντι 21,6% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 7,7% και έπονται το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΚΚΕ με 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,3% και η ΔΗΜΑΡ με 3,2%.

Όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών, το 45% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 37% μαζί με τις ευρωεκλογές και το 16% με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το 33% θεωρεί πιο αξιόπιστο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 27% που θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 57% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το κατάλληλο επιτελείο στελεχών για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Το 67% μάλιστα δηλώνει πως δεν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις υποσχέσεις του, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση.

Στην έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,8% συγκεντρώνοντας 20,5% έναντι 19,7% της ΝΔ. Ακολουθεί η ΧΑ με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 3,2% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 32,7%.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από το 31% ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 16% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 52% εκτιμά πως όταν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής είτε με μικρή, είτε με μεγάλη διαφορά.

Το 59% εκτιμά πως η χώρα δεν πρέπει στην παρούσα φάση να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ το 56% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.