ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ

Αναβλήθηκε η δίκη του δασκάλου για τον ξυλοδαρμό του 8χρονουΑναβλήθηκε η δίκη του δασκάλου δημοτικού σχολείου της Άρτας, ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση σωματικής βλάβης, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία των γονιών 8χρονου αγοριού έβαλε τους μαθητές να τον χαστουκίσουν επειδή ήθελε να φύγει από την αίθουσα διδασκαλίας. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο σύλλογος δασκάλων της Άρτας αποφάσισε να προχωρήσει σήμερα σε στάση εργασίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συνάδελφό τους.

Η αναβολή ζητήθηκε από το δικαστήριο, λόγω της απουσίας ενός εκ των συνηγόρων του κατηγορουμένου, ενώ ορίστηκε δικάσιμος για τις 27 Φεβρουαρίου.

Στο δικαστήριο ήταν παρόντες αρκετοί δάσκαλοι της ‘Αρτας, οι οποίοι σήμερα, με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών ‘Αρτας, πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον κατηγορούμενο συνάδελφό τους.

Όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Άρτας, Σωτήρης Γούσιας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, “δεν ρίχνουμε στην πυρά έναν άνθρωπο πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη”.

Ο δάσκαλος εργάζεται στην περιοχή 27 χρόνια, είπε ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων και πρόσθεσε ότι “ποτέ δεν έδωσε τέτοια δείγματα γραφής που του καταμαρτυρούν. Είμαστε στο πλευρό και τον στηρίζουμε”. Όπως τόνισε ο κ. Γούσιας ο δάσκαλος παραδέχθηκε ότι παρότρυνε δύο παιδάκια να σταματήσουν τον 8χρονο που ήθελε να φύγει, ο οποίος ήταν ανήσυχος παραπάνω από 20 λεπτά και είχε βάλει το μπουφάν του προκειμένου να βγει από την αίθουσα.

Ο κ. Γούσιας είπε ότι το σχολείο βρίσκεται πολύ κοντά στην εθνική οδό Άρτας Ιωαννίνων και “μπορούσε σε δευτερόλεπτα να βρεθεί στο δρόμο”. Αναφερόμενος στη γνωμάτευση του νοσοκομείου είπε ότι διαπιστώθηκε εκδορά στον αυχένα, το οποίο έγινε από το τράβηγμα της τσάντας.

Ο 50χρονος δάσκαλος έχει ήδη τεθεί σε αργία από τα καθήκοντα του και παράλληλα με τη δικαστική οδό κινείται και η πειθαρχική διαδικασία από την αρμόδια υπηρεσία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για να αποδοθούν ευθύνες.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Άρτας:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άρτας σε έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 με αφορμή την υπέρμετρη δημοσιότητα που έλαβε το αναφερόμενο περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας, προκειμένου να προφυλάξει το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, αποφάσισε:

-Τη στήριξη του συναδέλφου που κατά την 27χρονη διδακτική του υπηρεσία δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

-Κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας για συμπαράσταση στο συνάδελφο την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες.

-Καλεί τους/τις συναδέλφους να συμπαρασταθούν στο συνάδελφο με την παρουσία τους κατά την εκδίκαση της υπόθεσης»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Σωτήρης Γούσιας

Ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Νικολάου

 

megatv, αμπε, ηχώ της άρτας, έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.