Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σκάνδαλα εκατομμυρίων αποκαλύπτουν έρευνες του ΣΔΟΕ

Ιανουάριος 25th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Αφορούν συνεταιρισμούς στην Ήπειρο και γιατρό στη Μύκονο

Σκάνδαλα εκατομμυρίων αποκαλύπτουν έρευνες του ΣΔΟΕΜεγάλο σκάνδαλο ύψους περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ σε δύο αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ηπείρου φέρεται να έχει εντοπίσει η τοπική Διεύθυνση του ΣΔΟΕ τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα το ΣΔΟΕ φέρεται να εντόπισε περίπτωση «πλουτισμού» ιατρού στην Μύκονο που παρουσίασε αδήλωτα ποσά σε τράπεζες ύψους 900.000 ευρώ σε τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για το σκάνδαλο στην Ηπειρο οι δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί πήραν κοινοτική επιδότηση ο πρώτος 2.758.000 ευρώ και ο δεύτερος 1.187.000 ευρώ για κατασκευή ψυκτικών θαλάμων κι άλλα σχετικά έργα για την αποθήκευση των προϊόντων τους. Ωστόσο φαίνεται ένα μεγάλο τμήμα αυτών των χρημάτων να κατέληξαν στις τσέπες των υπευθύνων.

Όπως προκύπτει από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ οι υπεύθυνοι των δύο αγροτικών συνεταιρισμών, από την ίδια πόλη της Ηπείρου, ανέθεσαν την κατασκευή των ψυκτικών θαλάμων σε δύο τεχνικές εταιρείες της ίδιας περιοχής. Όμως φαίνεται να υπήρξε συνενόηση μεταξύ τους για αλλοίωση παραστατικών κι υπερκοστολογήσεις των κατασκευών προκειμένου να καρπωθούν οι ιδιώτες τα ποσά της κοινοτικής επιδότησης. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μια ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση που ερευνάται σε όλη την έκτασή της. Ηδη έχουν κληθεί για ανωμοτί καταθέσεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Ο γιατρός στη Μύκονο

Οσον αφορά την περίπτωση του γιατρού στη Μύκονο, ο οποίος παρουσίαζε προσαύξηση της περιουσίας του κάθε χρόνο 300.000 ευρώ, τα στελέχη του ΣΔΟΕ την θεωρούν ενδεικτική για επαγγελματίες που εργάζονται σε δημοφιλείς, τουριστικούς προορισμούς και «θησαυρίζουν ενώ δηλώνουν στην Εφορία πενιχρά εισοδήματα».

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

This entry was posted on Σάββατο, Ιανουάριος 25th, 2014 at 17:03 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply