Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αδερφός Γκιόλια για Σέχτα: Ο Δένδιας ξέχασε να επικηρύξει μια ολόκληρη τρομοκρατική οργάνωση

Ιανουάριος 24th, 2014 by Χρήστος Μίμης

“Μια ολόκληρη τρομοκρατική οργάνωση ξέχασε να επικηρύξει ο Ν. Δένδιας”, δήλωσε ο αδερφός του δολοφονημένου Σωκράτη Γκιόλια, Περικλής (Ηχητικό)

Ο αδερφός του δολοφονημένου Σωκράτη Γκιόλια, Περικλής μίλησε στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο“.

Μεταξύ άλλων καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Δένδια, μιας και δεν επικήρυξε τη Σέχτα Επαναστατών που είχε αναλάβει τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

“Μια ολόκληρη τρομοκρατική οργάνωση, τη Σέχτα Επαναστατών με θύματα αστυνομικό και τον Σωκράτη Γκιόλια ξέχασε να επικηρύξει ο Ν. Δένδιας”, είπε χαρακτηριστικά.

“Ή τους ξεχάσαν και είναι ερασιτέχνες ή τους ξέρουν ή δεν θέλουν να τους μάθουν”.

Ο Περικλής Γκόλιας δήλωσε πως περιμένει συνάντηση εδώ και 18 μήνες με τον εισαγγελέα της αντιτρομοκρατικής και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια ενώ κάνει λόγο για περίεργους χειρισμούς από την αρχή της διερεύνησης της υπόθεσης για τη δολοφονία του αδερφού του από τη Σέχτα Επαναστατών στις 19 Ιουλίου του 2010.
ΑΚΟΥΣΤΕ:

Στις 19 Ιουλίου 2010 ο Γκιόλιας πυροβολήθηκε 16 φορές από μικρή απόσταση έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα δέχτηκε και τις 16 σφαίρες στο σώμα. Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω, ενώ δέχτηκε και τρεις σφαίρες στο κεφάλι.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι τα δύο όπλα των δραστών χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών.

Η Σέχτα Επαναστατών ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου με προκήρυξή της που εστάλη στην εφημερίδα “Τα Νέα”, στις 27 Ιουλίου 2010.

Τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2009 στα Άνω Πατήσια, η Σέχτα επιτέθηκε κατά του υπαρχιφύλακα των ΕΚΑΜ Αντώνη-Νεκτάριου Σάββα, 41 χρονών, που πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός από 24 σφαίρες. Ο υπαρχιφύλακας βρισκόταν σε υπηρεσία και φρουρούσε γυναίκα μάρτυρα στη δίκη του ΕΛΑ.

Στις 22 Ιουνίου η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη και για αυτή την ενέργεια με τηλεφώνημα και CD – προκήρυξη που εστάλη και τότε στην εφημερίδα “Τα Νέα”.

Στο Κόκκινο

This entry was posted on Παρασκευή, Ιανουάριος 24th, 2014 at 11:03 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply