Σκληρό μήνυμα του Κουφοντίνα από τη φυλακή
«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να δηλώνει συνεχιστής της 17Ν»Σκληρό μήνυμα για οποιονδήποτε θεωρεί τον εαυτό του συνεχιστή της 17Ν στέλνει μέσα από την Εφημερίδα των Συντακτών ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Με μια λιτή, κατηγορηματική δήλωση που δεν επιδέχεται παρερμηνείες ως προς τους αποδέκτες, οι οποίοι δεν δικαιούνται «να καπηλεύονται» σήμερα «την ιστορία της 17Ν» που το 2002 «την ευτέλιζαν» είτε «ομολογώντας» είτε «σιωπώντας», ο Δημήτρης Κουφοντίνας για άλλη μια φορά, όπως τότε που εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ αναλαμβάνοντας απόλυτα την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης, ξεκαθαρίζει ότι: Η 17Ν έχει τελειώσει. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την ιστορία της, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της.

Ακολουθεί η δήλωσή του
«Όπως έχω πει ξανά, ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει. Το έχω δηλώσει από το 2002, όταν υπεράσπιζα την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής.

Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της τότε.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, στη χώρα μας, στα πλαίσια του πολύμορφου κινήματος αντίστασης, αναπτύσσεται ένα άλλο αντάρτικο. Νέου τύπου, πιο μητροπολιτικό, με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας. Το οποίο αναπόφευκτα θα πρέπει να λάβει υπόψη τη δική μας εμπειρία, όπως δοκιμάστηκε στην ιστορική της διαδρομή.

Η κάθε προσωπική επιλογή ένταξης σε αυτό το νέο αντάρτικο κρίνεται και θα κριθεί από αυτήν που ήταν πάντα ο πραγματικός αποδέκτης του λόγου μας, από την αγωνιζόμενη κοινωνία.

Και το κίνημα, στην ώρα του, θα αξιολογήσει τις διαφορετικές εκφάνσεις του και θα μετρήσει τις δυναμικές, τις προεκτάσεις και τις επιπτώσεις.

Εγώ, όμως, σήμερα, από τη δική μου μεριά, οφείλω να προειδοποιήσω προς κάθε κατεύθυνση και προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της.

Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για την φάρσα της ιστορίας!

Δημήτρης Κουφοντίνας
22-1-2014»

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.