Σωστός κύριος!Το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας «σφράγισε» ο Ολυμπιακός, που μετά τη νίκη 4-0 στο «Καραϊσκάκη», επικράτησε και στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» του Αστέρα Τρίπολης, αυτή τη φορά με σκορ 1-0 και πήρε χωρίς να ιδρώσει την πρόκριση. Ο Σέποβιτς ο σκόρερ των φιλοξενούμενων με όμορφη ενέργεια και εκτέλεση στο 79ο λεπτό.

Σε αρκετές αλλαγές προχώρησε ο Μίτσελ στο βασικό σχήμα, θέλοντας να δώσει «ανάσες» στους ποδοσφαιριστές του. «Rotation» και από τον Στάικο Βεργέτη στους Αρκάδες, οι οποίοι είχαν αρκετά καλό πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας προίκα τη μεγάλη νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι πέρασαν στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας χωρίς να αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης στον επαναληπτικό στην έδρα του Αστέρα. Εκεί, θα συναντήσουν τον Ατρόμητο, που έχει «κλείσει» θέση χάρη στις δύο νίκες του απέναντι στον Παναιτωλικό.

Το ματς:
Το 4-0 του πρώτου αγώνα έδειξε να «λύνει» τα πόδια των δύο ομάδων. Τόσο ο Αστέρας, όσο και ο Ολυμπιακός έδωσαν από το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου αρκετά γρήγορο ρυθμό στο ματς. Οι… ακραίοι εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που υπήρχαν στη μεσαία γραμμή και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, που είτε λόγω της αστοχίας είτε της ετοιμότητας των δύο γκολκίπερ δεν… έγιναν γκολ.

Μετά το πέρασμα του πρώτου 20λεπτου η ομάδα του Στάικου Βεργέτη άρχισε να γίνεται πιο ουσιαστική στο χώρο του κέντρου, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και καλά οργανωμένες ενέργειες πίεσε την άμυνα των ερυθρόλευκων, που ήταν επικίνδυνοι όταν η μπάλα έφτανε στα πόδια των Φουστέρ και Ντομίνγκεζ. Το τέλος του ημιχρόνου (42’) βρήκε τον Αστέρα να στέλνει τη μπάλα στην εστία του Μέγιερι με τον Ζησόπουλο, ωστόσο το τέρμα του Έλληνα αμυντικού ακυρώθηκε –πολύ δύσκολη φάση, καθώς δεν βοηθά το ριπλέι – από τον βοηθό ως οφσάιντ.

Με την ίδια διάθεση μπήκαν οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τους μεσοεπιθετικούς του Ολυμπιακού, από τους οποίους έλειπε να λείπει «φρεσκάδα». Από το 55’ και μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού άρχισε να «χαλάει» γεγονός που οφείλεται και στις πολλές μαζεμένες αλλαγές από τους δύο προπονητές.

Ενώ το ματς άρχισε να οδεύει προς το 0-0, ο Σέποβιτς, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, με ωραία ενέργεια στο 79’ παραβίασε την εστία του Γεωργακόπουλου και διπλασίασε τις νίκες του Ολυμπιακού στις αναμετρήσεις απέναντι στον Αστέρα. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.

 
Φασεις και γκολ:

To γκολ του Αστέρα που ακυρώθηκε:

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Γεωργακόπουλος, Λούι, Σανκαρέ (66’ Γκοϊάν), Κυριακόπουλος (75’ Ντε Μπλάσις), Ζησόπουλος, Εντό, Σέτι, Μουνάφο, Κάφα, Ναβάρο (52’ Κοντοές), Χουάνμα.

Στον πάγκο: Μπαντής, Κουρμπέλης, Καράσκο, Μπαράλες

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μπονγκ, Ντινγκά, Πελέ, Μασάντο (66’ Βάις), Φουστέρ, Ντομίνγκες (58’ Ιμπαγάσα), Μήτρογλου (79′ Σέποβιτς)

Στον πάγκο: Κάρολ, Χολέμπας, Βέργος, Βούρος

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.