Υπνοδωμάτιο στο υπέροχο Mama Shelter στην Κωνσταντινούπολη.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ | THE POET HOTEL (από 50 έως 125 ευρώ)
Ενα ολοκαίνουργιο μπουτίκ ξενοδοχείο για τουρίστες νέας γενιάς. Τι σημαίνει αυτό; Οτι τα περισσότερα από τα 64 δωμάτια που στεγάζονται σε 4 πύργους δεν ξεπερνούν σε διαστάσεις μια καμπίνα πλοίου. Είναι όμως έξυπνα δομημένα, με καθρέφτες και χαρούμενα μότο στους τοίχους, όπως «τραγούδα σαν να μη σε ακούει κανείς»! Στα συν του, εκτός από την τιμή, και η τοποθεσία, αφού βρίσκεται στη γειτονιά των μουσείων, μια ανάσα μακριά από το μουσείο Βαν Γκογκ, το δρόμο Leidseplein με τα δεκάδες μπαρ και εστιατόρια, την εμπορική P.C. Hoofstraat για τους λάτρεις του shopping, την υπαίθρια αγορά Albert Cuyp και τη ζυθοποιία Heineken.
> Jan Luijkenstraat 44, T/+31(0)206.620.526, www.poethotelamsterdam.com

ΒΕΝΕΤΙΑ | LE REPUBBLICHE MARINARE (75 ευρώ)
Σε αντίθεση με τα περισσότερα βενετσιάνικα ξενοδοχεία, που θυμίζουν μικρά παλάτια, αυτό το B&B αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για τους ταξιδιώτες, χάρη στους λιτούς χώρους του και τις διχρωμίες στο διάκοσμο και στα έπιπλα. Το πρωινό σερβίρεται στην ταράτσα με θέα την… ψαραγορά, αλλά, αν προτιμάτε κάτι πιο περιπετειώδες, το ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη γέφυρα Rialto, απ’ όπου ξεκινούν καραβάκια για σύντομες εξορμήσεις σε ιστορικά αξιοθέατα.
> San Polo 1623, T/+39-389.900.0090, www.lerepubblichemarinare.com

ΒΕΡΟΛΙΝΟ | MICHELBERGER (85 ευρώ)
Από το site του, που θυμίζει τρισδιάστατο βιντεοπαιχνίδι, και τα ψηλοτάβανα δωμάτια με τα δεκάδες βιβλία στους τοίχους μέχρι τους κοινόχρηστους χώρους με τα τεράστια φωτιστικά και τους διαδρόμους που μοιάζουν να μην έχουν τελειοποιηθεί, αυτό το ευφάνταστο ξενοδοχείο δημιουργήθηκε αντικατοπτρίζοντας τον ξέφρενο παλμό του Βερολίνου. Ο κοσμογυρισμένος Tom Michelberger μετέτρεψε τις εγκαταστάσεις ενός παλιού εργοστασίου σε κέντρο αναψυχής και ψυχαγωγίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ιδιωτικό κινηματογράφο, κλαμπ, γυμναστήριο και συναυλιακές αίθουσες.
> Warschauer Strasse 39, T/+49(0)302.977.8590, www.michelbergerhotel.com

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ | RODY HOUSE (75 ευρώ)
Φέτος τιμήθηκε στα βραβεία Smith του Λονδίνου ως το καλύτερο Budget Boutique Hotel του κόσμου. Oχι άδικα. Με 11 δωμάτια ειδικά σχεδιασμένα για ολιγοήμερες διανυκτερεύσεις, διαμερίσματα διακοσμημένα με γνήσια έργα τέχνης, διαθέσιμα προς πώληση, σεφ στην υπηρεσία των φιλοξενουμένων όλο το 24ωρο και μια πριβέ λέσχη για μέλη που απολαμβάνουν αναγνώσεις βιβλίων και παρουσιάσεις εκθέσεων, η διαμονή στο Brody House αποτελεί μοναδική εμπειρία τόσο για τους τουρίστες, όσο και για τους ντόπιους.
> Vorosmarty Utca 38, T/+36-1266.1211, www.brodyhouse.com

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ | MADE IN LOUISE (95 ευρώ)
Σε ένα κτίριο του 18ου αιώνα στεγάζεται το ξενοδοχείο με τα 48 δωμάτια, όπου κυριαρχούν οι αποχρώσεις του μαύρου, του άσπρου και του γκρι, αλλά και οι ταπετσαρίες με τα γεωμετρικά ή φλοράλ μοτίβα. Αν αγαπάτε τις σοφίτες, επιλέξτε κάποια από τις σουίτες, ενώ, αν θέλετε σπίτι σε κήπο, η κατοικία Cottage θα σας φανεί ιδιαίτερα ατμοσφαιρική. Τριακόσια μέτρα μακριά, στη λεωφόρο Louise, θα βρείτε την πλησιέστερη στάση μετρό. Στον ίδιο δρόμο θα πάρετε μια γεύση από Βέλγιο, δοκιμάζοντας οργανικές μπίρες και μύδια με τηγανητές πατάτες στο εστιατόριο La Quincaillerie, ενώ στη σοκολατερία Zaabar θα παρακολουθήσετε τη συναρπαστική διαδικασία παραγωγής σοκολάτας.
> Rue Veydt 40, T/+32-2537.4033, www.madeinlouise.com

ΔΟΥΒΛΙΝΟ | KELLY’S HOTEL (75 ευρώ)
Βρίσκεται στην καρδιά της πιο δημιουργικής γειτονιάς του Δουβλίνου και κατά τη διαμονή σας εδώ θα χρειαστεί να κάνετε μόνο λίγα βήματα για να βρεθείτε στο Hogans, την καλύτερη παμπ της πόλης, στο εστιατόριο L’Gueuleton για brunch και κουβέντα με ντόπιους και αργότερα στο μυστηριώδες κλαμπ χωρίς όνομα, γνωστό ως Secret Bar, που φιλοξενεί κάθε εβδομάδα διάσημους DJs. Οσο για το ξενοδοχείο, μοιάζει με λαβύρινθο! Στη μια γωνιά θα βρείτε δερμάτινους καναπέδες και χαλιά που θυμίζουν τεράστιες σκακιέρες, ενώ μια γέφυρα με γυάλινη κάτοψη θα σας οδηγήσει στα 16 δωμάτια με τα ξύλινα έπιπλα και τα αναπαυτικά κρεβάτια με λευκά πουπουλένια παπλώματα.
> 36 South Great Georges St., T/+353(0)1648.0010, www.kellysdublin.com

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ | HOTEL ALEXANDRA (120 ευρώ)
Ενα μικρό ξενοδοχείο-φόρος τιμής στο σκανδιναβικό ντιζάιν. Μέσα σε μόλις λίγα τετραγωνικά μέτρα, η διακόσμηση κάνει τη διαφορά στα θεματικά δωμάτια, αφού είναι εμπνευσμένη από κορυφαίους Δανούς σχεδιαστές επίπλων και εσωτερικών χώρων, όπως ο Finn Juhl και ο Verner Pantan. Οι μπλε και φιστικί αποχρώσεις, τα φωτιστικά που μοιάζουν με έργα τέχνης, η ρετρό ατμόσφαιρα από τη δεκαετία του ’30 και οι δεκάδες καρέκλες μεσαιωνικού στυλ θα σας κεντρίσουν την προσοχή από τη στιγμή που θα εισέλθετε στην είσοδο από την κεντρική λεωφόρο HC Andersens έως ότου αρχίσετε να χαλαρώνετε στο spa.
>H.C. Andersens Boulevard 8, T/+45-3374.4444, www.hotelalexandra.dk

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ | MAMA SHELTER (110 ευρώ)
Εξι κατηγορίες στη διάθεσή σας για να επιλέξετε το ιδανικό για εσάς δωμάτιο. Με βεράντα; Με θέα στον πεζόδρομο; Οικογενειακή σουίτα; Oλα είναι «ντυμένα» στα λευκά με κόκκινες πινελιές στη διακόσμηση. Επειτα θα επισκεφτείτε το εστιατόριο-μπαρ του ξενοδοχείου, όπου μουσικά όργανα στολίζουν τους τοίχους, φουσκωτές κουλούρες θαλάσσης κρέμονται από το ταβάνι και πολύχρωμες καρέκλες περιτριγυρίζουν τους μοναστηριακού τύπου πάγκους. Επιστρέφοντας στο δωμάτιο, θα ξεφυλλίσετε τις εφημερίδες της ημέρας, θα απολαύσετε δωρεάν προβολή ταινιών και θα ρίξετε μια ματιά στον ηλεκτρονικό κατάλογο της μπουτίκ του ξενοδοχείου με προϊόντα περιποίησης και αναμνηστικά για το σπίτι.
>Istiklal Caddesi 50-54, Τ/+90-212.252.0100, www.mamashelter.com/istanbul

ΛΙΣΑΒΩΝΑ | MI CASA EN LISBOA (100 ευρώ)
Οπως άλλωστε φανερώνει και το όνομά του, εδώ θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Η ιδιοκτήτρια και αρχιτέκτονας στο επάγγελμα Maria Ulecia είναι στη διάθεσή σας για να σας δώσει οδηγίες για το Κάστρο και τη γειτονιά Graca, να σας ετοιμάσει σπιτικό πρωινό της αρεσκείας σας και να σας συντροφεύσει στην ταράτσα ή στον κήπο με τις καταπράσινες γλάστρες για ένα απεριτίφ. Προς το παρόν, τα δωμάτια είναι μόνο τέσσερα, όμως ήδη βρίσκονται στα σκαριά ακόμη εννέα, που θα είναι έτοιμα εντός του έτους.
> Calcada do Monte 50, www.micasaenlisboa.com

ΛΟΝΔΙΝΟ | THE NADLER (140 ευρώ)
Εδώ η διαμονή είναι συνώνυμη της πολυτέλειας. Δεν είναι τυχαίο που το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο είναι και φιλικό προς το περιβάλλον, ψηφίστηκε από τους ταξιδιώτες στο TripAdvisor ως το καλύτερο οικογενειακό ξενοδοχείο της Βρετανίας. Θα επιλέξετε ανάμεσα σε πέντε είδη μαξιλαριών αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον ύπνο σας, θα πιείτε καφέ κατευθείαν από μηχανές Nespresso, θα ξεσκάσετε στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και έπειτα θα νοικιάσετε ποδήλατο για να κάνετε βόλτα στα γύρω αξιοθέατα. Μπορεί να μη διαθέτει δικό του εστιατόριο, όμως οι πελάτες έχουν ειδική έκπτωση στις συνοικιακές παμπ.
> 25 Courtfiled Gardens, T/+44-207.244.2255, www.thenadler.com

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ | VANDER URBANI RESORT (130 ευρώ)
Ενας Σλοβένος και μια Αυστραλέζα εντόπισαν τέσσερις παραδοσιακές κατοικίες στην Παλιά Πόλη της Λιουμπλιάνα, τις οποίες ανακαίνισαν και κατόπιν μετέτρεψαν σε δεκαέξι δωμάτια, όπου κυριαρχούν το γκρι και το λιλά. Στην ταράτσα του ξενοδοχείου θα απολαύσετε ειδυλλιακή θέα προς το ποτάμι, πίνοντας ένα ποτήρι κρασί κατευθείαν από το κελάρι ή κάνοντας γιόγκα σε μια αίθουσα με τεράστιες επιφάνειες από γυαλί και κρύσταλλο.
> Krojaska Ulica 6-8, T/+38-612.009.000, www.vanderhotel.com

ΜΑΔΡΙΤΗ | ROOM MATE ALICIA (95 ευρώ)
Τρεις φίλοι οραματίστηκαν ένα χώρο στο κέντρο της πόλης, με προσιτές τιμές και φιλόξενο περιβάλλον, όπου η τέχνη θα συναντά τη μόδα και τη μουσική. Αποτέλεσμα; Η ομώνυμη αλυσίδα μετράει σήμερα ξενοδοχεία σε έντεκα πόλεις του κόσμου, εκ των οποίων τα τέσσερα βρίσκονται στη Μαδρίτη. Τα 34 φωτεινά δωμάτια του Alicia θυμίζουν φοιτητικές εστίες, με ταράτσες που βλέπουν προς την πλατεία Santa Ana. Μαζί με το κλειδί του δωματίου θα σας δοθεί μια λίστα υπογεγραμμένη από τους ιδιοκτήτες με δεκάδες δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να επιδοθείτε κατά τη διαμονή σας. Στα συν ο μπουφές του πρωινού, που παραμένει στη διάθεσή σας έως τις 12 το μεσημέρι!
> Calle Prado 2, T/+34-913.896.095, www.alicia.room-matehotels.com

ΠΑΡΙΣΙ | HOTEL DU 7e ART (95 ευρώ)
Μπορεί να διαθέτει μόλις 23 δωμάτια, αλλά μην αφήσετε το μέγεθός του να σας ξεγελάσει. Eίναι βέβαιο πως θα σας κερδίσουν στη στιγμή οι καλλιτεχνικές πινελιές, που συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία εποχής. Από τις κινηματογραφικές αφίσες στους τοίχους μέχρι το τζάκι στη ρομαντική γωνιά του μπιστρό και το πιάνο με ουρά στο εστιατόριο, τα πάντα θα σας δελεάζουν να μυηθείτε στην Εβδομη Τέχνη, παρότι όλη η μαγεία του φιλότεχνου Μαρέ θα βρίσκεται… στα πόδια σας.
> 20 rue Saint-Paul, T/+33-144.548.500, www.paris-hotel-7art.com

ΣΕΜΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.