Ο 29χρονος ήταν ανερχόμενο αστέρι στις Διεθνείς Σχέσεις και γιος Ελληνίδας στελέχους του ΔΝΤ

Οι Ταλιμπάν σκότωσαν τον Αλέξανδρο ΠίτερσενΝεκρός από επίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν ενώ γευμάτιζε σε εστιατόριο στην Καμπούλ του Αφγανιστάν έπεσε ο μόλις 29 ετών, Ελληνοδανός, διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων, Αλέξανδρος Πίτερσεν. Ο 29χρονος θεωρείτο ανερχόμενο αστέρι στη διπλωματία και στη μελέτη γεωπολιτικών σχέσεων.

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, στην επίθεση που έγινε με όπλα σε γνωστό εστιατόριο στην Καμπούλ, 21 άτομα συνολικά έχασαν τη ζωή τους. Ένας από αυτούς ήταν και ο 29χρονος, Αλέξανδρος Πίτερσεν, γιος ελληνίδας στελέχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Αλέξανδρος Πίτερσεν σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και πήρε το διδακτορικό από το London School of Economics. Εργαζόταν ως σύμβουλος στο επιδραστικό Κέντρο Μελετών Woodrow Wilson και είχε τριπλή ιθαγένεια: ελληνική, δανέζικη και αμερικάνικη.

Δημοσιεύματά του φιλοξενήθηκαν στα μεγαλύτερα έντυπα του κόσμου, συνεντεύξεις του στα σημαντικότερα τηλεοπτικά κανάλια ενώ είχε ήδη δώσει πλήθος διαλέξεων και είχε γράψει και το βιβλίο «Το παγκόσμιο νησί: Η γεωπολιτική της Ευρασίας και η μοίρα της Δύσης».

newsbeast

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.