Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το ποδόσφαιρο «σύμμαχος» ενάντια στην παχυσαρκία

21 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Το ποδόσφαιρο είναι η ιδανική μορφή άσκησης για τους άνδρες που θέλουν να χάσουν κιλά, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Σκωτία.

Το ποδόσφαιρο «σύμμαχος» ενάντια στην παχυσαρκίαΟι ερευνητές ζήτησαν από 374 υπέρβαρους λάτρεις του ποδοσφαίρου να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής 12 εβδομάδων. Ένα χρόνο μετά, οι άνδρες είχαν καταφέρει να χάσουν περίπου πέντε κιλά, σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες που είχαν μπει σε λίστα αναμονής για το πρόγραμμα.

Οι ερευνητές από τη Γλασκώβη υποστηρίζουν ότι το ποδόσφαιρο αποδεικνύεται «φιλικό» προς το ανδρικό φύλο εάν ο στόχος τους είναι η απώλεια βάρους.

Στη μελέτη συμμετείχαν συνολικά 748 άνδρες. Σε όλους είχαν δοθεί οδηγίες και συμβουλές διατροφής, όμως μόνο οι μισοί γυμνάζονταν σε εβδομαδιαία βάση. Οι άνδρες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα γυμναστικής όχι μόνο έχασαν κιλά, αλλά περίπου το 40% από αυτούς κατάφερε να τα διατηρήσει ένα χρόνο μετά.

Η καθηγήτρια Κέιτ Χαντ από το Πανεπιστήμιο δήλωσε πως «η απώλεια βάρους και η δίαιτα δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία ζητήματα, όμως αρκετοί άνδρες αρνούνται να συμμετάσχουν σε προγράμματα διαχείρισης βάρους». Ωστόσο, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, και οι άνδρες επιθυμούν να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά.

«Οι συμμετέχοντες ήταν χαρούμενοι που μοιράστηκαν αυτήν την εμπειρία με άλλους άνδρες. Όλοι αγαπούσαν το ποδόσφαιρο και είχαν κοινό στόχο να χάσουν βάρος.»

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό The Lancet.

onmed

This entry was posted on Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2014 at 20:02 and is filed under ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply