Διάκριση στην Πορτογαλία

Ο Ρονάλντο... Μέγας Αξιωματικός του Τάγματος του Πρίγκιπα Ερρίκου!

Με μία από τις υψηλότερες διακρίσεις της Πορτογαλίας τιμήθηκε την Δευτέρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Σε ειδική τελετή που έγινε στο προεδρικό μέγαρο του Μπέλεμ, στη Λισαβόνα, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης παρέλαβε τον βαθμό του Μέγα Αξιωματικού του Τάγματος του Πρίγκιπα Ερρίκου (Dom Enrique).

Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ανίμπαλ Αντόνιο Καβάκο Σίλβα, ο οποίος μίλησε για «… έναν ποδοσφαιριστή με εξαίρετο ταλέντο, που έχει βοηθήσει στην παγκόσμια προβολή της Πορτογαλίας», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον μεγάλο απόντα: «Σήμερα φέρνουμε στη μνήμη κι έναν άλλο πολύ σπουδαίο άνθρωπο του ποδοσφαίρου που μας άφησε πρόσφατα, αλλά θα είναι για πάντα κοντά μας. Θα επιθυμούσα αυτήν την τελετή να παρακολουθούσε και ο Εουσέμπιο».

Ο 29χρονος σούπερ σταρ, λίγες ημέρες μετά την ανάδειξή του ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 2013, πήρε μαζί του στο Μπέλεμ τη Χρυσή Μπάλα την οποία έδειξε στον Πρόεδρο, Καβάκο Σίλβα, σε κατ΄ιδίαν συνάντησή τους λίγο πριν από την έναρξη της τελετής. Αργότερα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δήλωσε μπροστά στις κάμερες: «Είναι μια στιγμή μεγάλης υπερηφάνειας να λαμβάνω αυτό το βραβείο από τα χέρια του Προέδρου. Μου δίνει κίνητρο να συνεχίσων να εργάζομαι σκληρότερα και καλύτερα και να εκπροσωπώ την Πορτογαλία. Είμαι πολύ χαρούμενος και ελπίζω να συνεχίσω στην καριέρα μου να έχω μεγάλες επιτυχίες, τόσο προσωπικά όσο και με την εθνική ομάδα».

Η διάκριση του Πρίγκιπα Ερρίκου απονέμεται σε προσωπικότητες που έχουν προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες στην Πορτογαλία και σε όσους έχουν συνεισφέρει στη διάδοση της χώρας, της ιστορίας και των αξιών της. Θεσμοθετήθηκε το 1960 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 χρόνων από τον θάνατο του Ερρίκου του Θαλασσοπόρου, γαλαζοαίματου γόνου του Βασιλιά Ιωάνννη του Α΄ της Πορτογαλίας και της Φιλίππα του Λάνκαστερ.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.