Διχασμένοι εμφανίζονται οι Ελληνες αναφορικά με τις εξελίξεις στις υποθέσεις διαφθοράς και όχι μόνο, καθώς, σε ένα μεγάλο ποσοστό παραμένουν μάλλον δύσπιστοι για το αν μπαίνει ένα τέλος στις εποχές των μιζών στην Ελλάδα.

Σε έρευνα της εταιρείας Rass, για λογαριασμό της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 49,9% απαντούν ότι κάτι γίνεται για να μπει ένα τέλος στην Ελλάδα της παρακμής και τις διαφθοράς με ένα 49,4% να εκτιμά πως όντως γίνονται οι σωστές κινήσεις.

Το ποσοστό της θετικής αντιμετώπισης είναι αρκετά αυξημένο σε σχέση με παλαιότερες έρευνες, αλλά, οι μισοί Ελληνες φαίνεται πως είναι ακόμη δύσπιστοι.

Σαφώς πιο ξεκάθαρες είναι οι απαντήσεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς το 58,3% απαντά πως η δράση των χρυσαυγιτών θυμίζει εγκληματική οργάνωση ενώ ένα 47,4% δηλώνει ότι ικανοποιήθηκε από τις νέες προφυλακίσεις μελών της ΧΑ.

Εμφανέστατα κατά της χορήγησης άδειας σε καταδικασμένους για τρομοκρατία είναι, πάντως, οι συμμετέχοντες στην έρευνα. Για την ακρίβεια σε ποσοστό 74,6% δηλώνουν ότι δεν θα έπρεπε να τους χορηγείται άδεια έναντι ενός 20,6% που υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να μπορούν να παίρνουν άδεια.

Τέλος, οι Ελληνες δείχνουν σταθερά υπέρ του ευρώ, καθώς το 69,4% υποστηρίζει την παραμονή στο κοινό νόμισμα και όχι την επιστροφή στη δραχμή.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.