Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μια φωτογραφία, χίλια ψέματα

19 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ψεύτικη η φωτογραφία που έγινε viral με ορφανό της Συρίας να κοιμάται ανάμεσα στους τάφους των γονιών του

Μια φωτογραφία, χίλια ψέματαΣυγκλονιστική φωτογραφία ενός παιδιού που κοιμάται ανάμεσα σε δύο τάφους -των γονιών του, που πέθαναν στο συριακό εμφύλιο- έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες viral στα κοινωνικά δίκτυα: Το πρόβλημα όμως είναι πως η φωτογραφία είναι ψεύτικη.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για έργο νεαρού φωτογράφου από τη Σαουδική Αραβία (όπου και έγινε η φωτογράφιση) ως καλλιτεχνικό πρότζεκτ που όντως θα στηλίτευε την σφαγή στον εμφύλιο.

Ο φωτογράφος, ο 25χρονος Σαουδάραβας Αμπντούλ Αζία αλ Οϊταμπί, εντοπίστηκε αρχικά από ολλανδό μπλόγκερ, στον οποίο εμφανίστηκε ενοχλημένος από την παρανόηση γύρω από την φωτογραφία.

Το παιδί που εμφανίζεται να κοιμάται μεταξύ δύο σωρών από πέτρες είναι ο ανηψιός του φωτογράφου. Οι σωροί από πέτρες φυσικά δεν καλύπτουν τους γονείς τους -όπως ήταν και το νόημα της καλλιτεχνικής σύνθεσης- αλλά είναι απλώς και μόνο σωροί από πέτρες. Η φωτογραφία τραβήχτηκε έξω από την Τζέντα.

Ωστόσο, περνώντας στο Διαδίκτυο η φωτογραφία ακολούθησε διαφορετική πορεία που γρήγορα ερμηνεύθηκε ως αυθεντική και διαδοθήκε αστραπιαία.

Μια φωτογραφία, χίλια ψέματα

Ο συριακός εμφύλιος, που μετρά κάτι λιγότερο από τρία χρόνια, δεν έχει στοιχίσει τη ζωή μόνο σε χιλιάδες άμαχους αλλά έχει οδηγήσει στον δρόμο της προσφυγιάς τρία εκατομμύρια Σύρους -οι μισοί παιδιά- ενώ στο εσωτερικό της Συρίας έχουν εκτοπιστεί 4,5 εκατομμύρια.

το βήμα

This entry was posted on Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, 2014 at 22:17 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply