Οι «Λαϊκοί Τιμωροί» πίσω από τις επιστολές στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στον δημοσιογράφο

Συναγερμός σήμανε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το πρωί της Παρασκευής όταν το γραφείο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ενημέρωσε για έναν φάκελο που έφτασε στο όνομα του κ. Γ. Προβόπουλου και περιείχε δύο σφαίρες και σημείωμα με απειλές.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο φάκελος έφτασε κανονικά μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία του διοικητή. Μέλη του προσωπικού γραφείου του κ. Προβόπουλου εντόπισαν τον φάκελο και αμέσως ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Φάκελος με σφαίρες εστάλη επίσης το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του δημοσιογράφου κ. Ι. Κ. Πρετεντέρη σο Mega. Ο φάκελος εξετάζεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Την ευθύνη για τις αποστολές των επιστολών ανέλαβε η οργάνωση «Λαϊκοί Τιμωροί».

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, στις 4 Φεβρουαρίου 2013, φάκελος με σφαίρες και απειλητικό σημείωμα που υπογραφόταν από την «Κρητική Επανάσταση» είχε φτάσει στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Σφαίρες είχε στείλει και η οργάνωση «6η Δεκέμβρη» στις αρχές του 2010 και ανέλαβε την ευθύνη ύστερα από βομβιστική ενέργεια στη Γενική Γραμματεία Τύπου, ενώ τον Δεκέμβριο του 2008 επίσης είχαν σταλεί σφαίρες Καλάσνικοφ σε δικαστικούς χωρίς να ανακοινωθεί τίποτε.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με απειλητικά μηνύματα και σφαίρες εναντίον της ΔΟΥ Χανίων, καλλιτεχνών, επιχειρηματία με ξενοδοχεία στο Ηράκλειο, αλλά και προσφάτως στη Ναυτική Βάση της Σούδας.

Επιπλέον όπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα», φάκελος με σφαίρες είχε αποσταλεί στα γραφεία του ΠαΣοΚ τον Οκτώβριο του 2011.

Νέα Δημοκρατία: Οι δράστες ματαιοπονουν αν νομίζουν πως θα δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα τρομοκράτησης που εκδηλώθηκε σήμερα, με απειλητικές επιστολές.

Οι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν πως μπορούν να σπείρουν το φόβο και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας.

Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Δεν θα τα καταφέρουν».

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αποπροσαναταλιστικά» λειτουργεί η αποστολή φακέλων στον Γ. Προβόπουλο και τον Ι. Πρετεντέρη, που περιείχαν σφαίρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταδικάζει την ενέργεια αυτή.

«Η αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο και τον δημοσιογράφο κ. Πρετεντέρη είναι μια ενέργεια καταδικαστέα που λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά και δίνει δυνατότητες αξιοποίησής της σε όλους όσοι, θέλουν να εμπεδωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠαΣοκ: Καταδικάζει την ενέργεια

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την ενέργεια και κάνει λόγο για μαφιόζικες πρακτικές που επιχειρούν να βλάψουν τη χώρα.

«Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια τρομοκράτησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου και του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη.

» Αυτοί που με μαφιόζικες πρακτικές επιχειρούν να βλάψουν τη χώρα μας, να ξέρουν πως δεν θα τα καταφέρουν.

» Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται και δεν απειλείται».

ΚΚΕ: Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις τρομοκρατικές απειλητικές ενέργειες κατά των κ. Προβόπουλου και κ. Πρετεντέρη, με την αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, στο οποίο τονίζεται ότι «τέτοιου είδους ύποπτες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική».

ΔΗΜΑΡ: Αυτές οι ενέργειες έχουν στόχο ολόκληρη την κοινωνία και δεν πρέπει να περάσουν

Η ΔΗΜΑΡ, με τη σειρά της, καταδικάζει την ενέργεια αυτή και τονίζει: «Ενέργειες σαν και αυτές, δεν έχουν ως στόχο μόνο προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και της δημοσιογραφίας, αλλά ολόκληρη την κοινωνία και δεν πρέπει να περάσουν. Όλοι έχουμε την ευθύνη να προασπίσουμε τη Δημοκρατία και τη σταθερότητα».

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.