Η εξυπνάδα στα ζώα είναι γνωστή σε ορισμένα μόνο είδη, τουλάχιστον σε αυτά που ζουν πιο κοντά στους ανθρώπους και συναναστρέφονται με αυτούς, και αφορούν περισσότερο στα κατοικίδια και δη στους σκύλους. Επιπλέον για τους χιμπατζήδες, που προσομοιάζουν στο ανθρώπινο είδος, αρκετά έχουν γραφτεί περί νοημοσύνης.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά στη συνέχεια ποια είναι τα 10 πιο έξυπνα ζώα, και μάλιστα με διαφορά!

1. Γουρούνι: Έχει εξαιρετική μνήμη και διαίσθηση, ακούνε το όνομά τους και μπορούν να κατανοήσουν κάποιες λέξεις.
2. Γκρι παπαγάλος: Θεωρείται ένα πολύ έξυπνο πουλί. Αυτό το είδος παπαγάλου είναι εντυπωσιακό στη νοημοσύνη και στην πίστη του. Μπορεί να διακρίνει διαφορετικά αντικείμενα και είναι σε θέση να εξηγήσει λογικά τη διάκριση αυτή.
3. Ελέφαντας: Είναι έξυπνο και συναισθηματικό ζώο. Λυπούνται πολύ για τους νεκρούς συγγενείς και μένουν δίπλα τους μέχρι να αρχίσουν να αποσυντίθενται.

perierga.gr - Οι 10 πιο έξυπνοι εκπρόσωποι στο ζωικό βασίλειο

4. Λιοντάρι της θάλασσας: Έχουν αναπτύξει έντονα τη λογική σκέψη και μάλιστα ένα 7χρονο θαλάσσιο λιοντάρι στο Ρίο απέδειξε την ύπαρξη της λογικής σκέψης με τη βοήθεια ειδικών τεστ: Απεφάνθη ότι αν a=b και b=c τότε a=c.
5. Χιμπατζής: Είναι γνωστή η ικανότητα της σκέψης του ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό ότι οι χιμπατζήδες σκέφτονται εκ των προτέρων πώς θα προχωρήσουν στο μέλλον αλλά και τις ενέργειες που θα κάνουν.
6. Σκύλος: Είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και ένα πολύ έξυπνο ζώο. Τα σκυλιά μπορούν να μάθουν έως 300 λέξεις, ενώ το μυαλό τους συγκρίνεται με αυτό ενός παιδιού 2 ετών.
7. Κοράκι: Έχει το μεγαλύτερο μέγεθος εγκεφάλου μεταξύ των πουλιών. Γνωρίζουν το μηχανισμό σκέψης, μαθαίνουν εύκολα και έχουν συναισθήματα. Είναι πολύ επινοητικά και έχουν τη δυνατότητα ακόμα και να επιλέξουν το σωστό εργαλείο για να εκτελέσουν μια συγκεκριμένη λειτουργία.

perierga.gr - Οι 10 πιο έξυπνοι εκπρόσωποι στο ζωικό βασίλειο

8. Μπαμπουίνος: Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο μπαμπουίνος της Αφρικής είναι από πλευράς συμπεριφοράς παρόμοιος με έναν άνθρωπο! Έχουν άγχος και είναι σε θέση να σκέφτονται αφηρημένα αλλά και να επικοινωνούν άνετα με τους ανθρώπους. Επιπλέον, ζουν σε σύνθετα κοινωνικά συστήματα.
9. Μυρμήγκι: Ζει σε μια πλήρως οργανωμένη κοινωνία με σκλάβους και… αστούς! Ξέρουν πώς να βαδίσουν με βάση τον ήλιο αλλά και να προλαμβάνουν τους κινδύνους.
10. Δελφίνι: Είναι ένα από τα λίγα ζώα στη γη που μπορούν να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Ξέρουν ποια είναι η μητέρα τους, ο ηγέτης της ομάδας αλλά και οι συγγενείς τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.