Μερίδιο αγοράς ρεκόρ για τη Volvo στην Ελλάδα το 2013

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2013 για την Volvo Car Ηellas, καθώς το μερίδιο αγοράς της φίρμας στην Ελλάδα ανήλθε σε 2,5% -το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει σημειώσει ποτέ στην εγχώρια αγορά η σουηδική φίρμα, συνεχίζοντας την ανοδική τάση της τελευταίας τριετίας.

Αναλυτικότερα, το μερίδιο της Volvo το 2011 στην ελληνική αγορά διαμορφώθηκε σε 1,5% για να ανέλθει σε 2,4% το 2012 και στο 2,5% για τη χρονιά που τελείωσε, ένα ποσοστό που, όπως επισημαίνεται, από την φίρμα ξεπερνά το ευρωπαϊκό αντίστοιχο μέγεθος της φίρμας.

Το ενισχυμένο μερίδιο αγοράς συνοδεύτηκε και από άνοδο του συνολικού αριθμού ταξινομήσεων στην εγχώρια αγορά όπου, για το 2013, η Volvo διέθεσε 1.463 μονάδες -έναντι 1.380 το 2012.

Το παραπάνω μέγεθος αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση 6%, όταν, συνολικά, η ελληνική αγορά για το 2013 εμφανίζεται στάσιμη καταγράφοντας, οριακή αύξηση του 0,4%,

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των μοντέλων της Volvo ξεχωριστά, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τη συμβολή τους στη συνολικά θετική εικόνα, κατέλαβαν αρκετές πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους.

Αναλυτικότερα, στα πλέον δημοφιλή μοντέλα των Σουηδών στην ελληνική αγορά βρίσκονται τα V40 και V40 Cross Country με 847 ταξινομήσεις, μέγεθος το οποίο αντιστοιχεί στο 58% των συνολικών πωλήσεων της Volvo στην εγχώρια αγορά για τη χρονιά που πέρασε. Αξίζει επίσης να σημειωθεί επίσης ότι, οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του premium μοντέλου σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία έναντι του ανταγωνισμού τους υπερέχοντας κατά 200 ταξινομήσεις.

Πρωτιά στην κατηγορία τους σημείωσαν και τα V60 και S60 τα οποία από το φθινόπωρο διατίθενται ανανεωμένα, καταγράφοντας 471 ταξινομήσεις, μέγεθος που χαρίζει στη Volvo το ποσοστό 37,4% για την συγκεκριμένη κατηγορία όπου οι συνολικές ταξινομήσεις ανήλθαν σε 1.259 μονάδες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Volvo Car Hellas η επιτυχία των S60 και V60 στην κατηγορία τους αναμένεται να συνεχιστεί και το 2014, καθώς σε λίγες μέρες ξεκινούν οι παραδόσεις των εκδόσεων με τους νέους δίλιτρους κινητήρες Drive-E και το νέο αυτόματο σειριακό κιβώτιο οχτώ σχέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά τα μεγέθη των παραπάνω εκδόσεων η ισχύς του νέας γενιάς Drive-E κινητήρων ανέρχεται σε 181 ίππους τη στιγμή που η τιμή μέσης κατανάλωσης αντιστοιχεί σε 3,8 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα εκπομπή ρύπων περιορίζόνται –για την έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο- σε μόλις 99 γραμμ./χλμ. στοιχείο που με τη σειρά του απαλλάσσει τις αντίστοιχες εκδόσεις από τα τέλη κυκλοφορίας.

Θετική πορεία σημείωσε το 2013 στην ελληνική αγορά και το XC60, το οποίο επίσης διατίθεται με τους Drive –E κινητήρες και το οποίο, σε σύνολο ταξινομήσεων 325 αυτοκινήτων για την κατηγορία του, κατέγραψε 107.

Αναφερόμενος στα θετικά αποτελέσματα της Volvo για την εγχώρια αγορά ο κ. Γιάννης Πετούλης, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas τόνισε: “Το 2013 ήταν μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και δύσκολη χρονιά. Έχοντας σημειώσει ρεκόρ μεριδίου αγοράς το 2012, είχαμε να σταθούμε αντάξιοι μιας πολύ σημαντικής «κληρονομιάς»”.

«Το ότι καταφέραμε να αυξήσουμε το ποσοστό αυτό περαιτέρω, στο 2,5%, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα που απολαμβάνει η μάρκα παγκοσμίως, υποδηλώνει πολλά! Μάλιστα, όχι μόνο αυξήσαμε τα ποσοστά μας αλλά και τον απόλυτο αριθμό αυτοκινήτων που ταξινομήσαμε, κάτι που αποδεικνύει και τη ραγδαία αυξανόμενη εκτίμηση στη μάρκα, από τους Έλληνες καταναλωτές».

«Πλέον, διαθέτουμε μια πληρέστατη γκάμα, πολύ φρέσκα και πρόσφατα ανανεωμένα μοντέλα και σύντομα θα έχουμε στους ελληνικούς δρόμους τη νέα γενιά κινητήρων και αυτόματων κιβωτίων Drive-E, με εντυπωσιακά νούμερα ισχύος και κατανάλωσης. Η Volvo βρίσκεται στην καλύτερη ίσως φάση της σύγχρονης ιστορίας της και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα το 2014», κατέληξε ο επικεφαλής της Volvo Car Hellas.

Παράλληλα με την “ελληνική” επιτυχία της Volvo αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 ήταν μία χρονιά παγκόσμιας ανόδου για τους Σουηδούς.

Αναλυτικότερα, η σουηδική φίρμα σημείωσε άνοδο 1,4% στις παγκόσμιες πωλήσεις της σε σχέση με το 2012, καταγράφοντας συνολικές ταξινομήσεις 427.840 αυτοκινήτων.

auto.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.