Στήριξη στον τουρισμό με ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος

Κεφαλογιάννη: «Ναι» στη «Σχολική Ανάπαυλα», αλλά με συνέργειες (Eurokinissi)

Τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, τον κοινωνικό και αναπτυξιακό σκοπό στη χάραξη πολιτικής και την ανάγκη συνέργειας πολλών υπουργείων για την ολοκληρωμένη εφαρμογή της «Σχολικής Ανάπαυλας», τονίζει σε δήλωσή της η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την πρόσφατη πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Η υπουργός σημειώνει την απαραίτητη συνεργασία των υπουργείων Παιδείας, Πολιτισμού και Μεταφορών, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη δήλωσή της αναφέρει ότι «η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) για προγράμματα σχολικής ανάπαυλας  κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, εξετάζεται από το Υπουργείο Τουρισμού με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα. Για να υπάρξει όμως ολοκληρωμένη εφαρμογή του προτεινόμενου προγράμματος, απαιτείται η συνέργεια πολλών Υπουργείων και φορέων και πρωτίστως η ενημέρωση και η συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας.

Κυρίως, απαιτείται η ανάληψη πρωτοβουλίας από το Υπουργείο Παιδείας για τη διευθέτηση όλων των κρίσιμων εκπαιδευτικών ζητημάτων, καθώς και η συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού για την πολιτιστική διάσταση του προγράμματος μέσω της ανάδειξης των πολιτισμικών στοιχείων κάθε περιοχής, του Υπουργείου Μεταφορών για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, των Περιφερειών της χώρας και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

Η πρόταση για «σχολική ανάπαυλα» αν εφαρμοστεί ολοκληρωμένα, μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού προγράμματος, ενταγμένου στην ελληνική πραγματικότητα, προσαρμοσμένου στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της περιόδου,  που θα εξυπηρετεί με σοβαρότητα μια πολιτική αναζωογόνησης του τουρισμού σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές.

Η στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού έχει ως κεντρικό της στόχο τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και τη διάχυση της τουριστικής ανάπτυξης σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας.

Κάθε πολιτική μας πρωτοβουλία εντάσσεται σε έναν συνολικό σχεδιασμό που υπηρετεί κοινωνικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς.

Το Υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τους τουριστικούς παράγοντες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης με κύριο γνώμονα, το σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας, την ανάπτυξη του τουρισμού και την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας».

Πουτέτση Χριστίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.