Θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών

Τέλος στο οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔTέλος στο οικογενειακό επίδομα που εισπράττουν σήμερα από τον ΟΑΕΔ οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ είναι πιθανό να βάλει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών , που σχεδιαζει η κυβέρνηση.

Οπως αποκαλύπτουν “ΤΑ ΝΕΑ” πρόκειται για επίδομα που αντιστοιχεί σε 8,22 ευρώ το μήνα για όσους εχουν ένα παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, 55,47 ευρω για τα τρία παιδιά, 67,38 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά , 78,68 ευρώ για τα πέντε παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Το επίδομα αυτό δίνεται σε όσους εργαζόμενους δεν εισπράττουν αντίστοιχο από τον εργοδότη τους, είτε επειδή δεν το προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση , είτε επειδή προβλέπει χαμηλότερο.

Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών προβλέπεται από το μνημόνιο και μάλιστα η κυβέρνηση εχει καθυστερήσει να την εφαρμόσει. Υστερα από επίμονη πίεση, ιδίως του ΔΝΤ, είναι αποφασισμενη τώρα να προχωρήσει. Θέλοντας να αποφύγει, ωστόσο, τη μείωση των εισφορών που προορίζονται για τις συντάξεις, σχεδιαζει να μειώσει τις εισφορές για οικογενειακά επιδόματα), στράτευση και ΛΑΕΔ – κατάρτιση. Ετσι, αποφεύγεται ο κινδυνος για μαχαίρι στις συντάξεις, αλλά προκύπτει νέος κινδυνος για μαχαίρι στα οικογενειακά επιδόματα.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.