Εύκολες προκρίσεις για ΠΑΟ και Ατρόμητο κόντρα σε Ψαχνά και ΠαναιτωλικόΣτους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, χάρη σε γκολ του Ατζαγκούν στο 71′, με το οποίο οι «πράσινοι» νίκησαν με 1-0 τον Ηρακλή στα Ψαχνά, στον αγώνα ρεβάνς για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Έτσι, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πήρε το «εισιτήριο» για τους «8», εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός Βόλου – Αστέρας Μαγούλας.

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν ο αγώνας στα Ψαχνά, μετά τη νίκη 3-0 του «τριφυλλιού» στο πρώτο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, φρόντισε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του απέναντι σε μια ομάδα Β΄ κατηγορίας, παίρνοντας και δεύτερη νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Τον αγώνα έκρινε το γκολ που πέτυχε ο Ατζαγκούν στο 71ο λεπτό, με πλασέ σε κενή εστία μετά από γύρισμα του Αμπεΐντ και ενώ ο Αθανασόπουλος ήταν εξουδετερωμένος.

Διαιτητής:
Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: Κοιλιάρας, Τζανής – Ρισβάνης

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Θωμάς Γράφας): Aθανασόπουλος, Τζανής, Καλαϊτζίδης, Νικολόπουλος, Παληγεώργος (56′ Γκεμίσης), Μπακομήτρος (46′ Τσιμόντζι), Πατσατζόγλου, Κοιλιάρας, Μπουμάλ (46′ Ντελέκος), Τσούτσης, Ντάνιελ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου):
Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Χουχούμης, Δώνης, Ζέκα (74′ Αναστασόπουλος), Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (57′ Aμπεΐντ), Κλωναρίδης, Καρέλης (67′ Μουζακίτης).

Άνετη πρόκριση για Ατρόμητο κόντρα στον Παναιτωλικό

Εύκολο έργο αποδείχτηκε ότι είχε και ο Αυτρόμητος που μετά το 0-2 στο Αγρίνιο, νίκησε τον Παναιτωλικό με 2-0 και στο Περιστέρι με γκολ των Φυτανίδη και Μπρίτο.

Η αποστολή του Παναιτωλικού έμοιαζε αδύνατη μετά το ματς του Αγρινίου. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να έχει διεκδικήσει κάτι καλύτερο αφού δημιούργησε δύο κλασικές ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο, για να ανοίξει το σκορ και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Στο 19′ από λάθος του Σηφάκη ο Μπόγιοβιτς προσπάθησε να σκοράρει αλλά ο Λαζαρίδης έδιωξε στη γραμμή και στο 33′ ο Μπακάκης με βολίδα είδε τον Σηφάκη να «απογειώνεται» και να πραγματοποιεί απίστευτη απόκρουση.

Ετσι, με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου η υπόθεση-πρόκριση τελείωσε οριστικά. Ο Φυτανίδης με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι σε απευθείας κόρνερ του Νταλμα στο 75′ και λίγο αργότερα, στο 80′, ο Μπρίτο με έξοχο σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, οι Περιστεριώτες προετοιμάζονται για διπλή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό (έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση εναντίον του Αστέρα Τρίπολης) στους «8» της διοργάνωσης.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες: Φάμπιο

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης (82′ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπρίτο, Μπάλλας, Γεωργίου, Φάμπιο, Ναπολεόνι (74′ Δημούτσος), Γκαρσια.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Καλί, Κούσας, Μελισσάς, Πασάς (39′ Σφακιανάκης), Μπακάκης (60′ Κουτρουμάνος), Παπουτσογιαννόπουλος, Νταλμά, Γοδόι, Μπικέι, Μπόγιοβιτς (55′ Μπούντιμιρ).

Η συνέχεια…

Η συνέχεια θα δοθεί την Πέμπτη με τον φορμαρισμένο Απόλλωνα Σμύρνης που δοκιμάζεται στον Βόλο με αντίπαλο την Νίκη. Τέλος, η Καλλονή θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ με στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα του πρώτου αγώνα, ενώ το πρόγραμμα (σ.σ. σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα), έχει ως εξής:

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου
Ηρακλής Ψαχνών – Παναθηναϊκος 0-1 (0-3)
Ατρόμητος – Παναιτωλικός 2-0 (50′ Φυτανίδης, 80′ Μπρίτο) (2-0)

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου
17:00 Καλλονή – ΟΦΗ (1-0)
20:00 Νίκη Βόλου – Απόλλων Σμύρνης (1-3)

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.