Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Mάθετε μέσω taxisnet πόσα χρωστάτε για το χαράτσι και για ποια ακίνητα

Ιανουάριος 15th, 2014 by Χρήστος Μίμης

dehΣτο taxisnet μπορούν να δούν εαν χρωστούν το ΕΕΤΗΔΕ αλλά καθώς και να εκτυπώσουν την ειδοποιήση πληρωμής που πρέπει να πληρωθεί εντός του μήνα Ιανουαρίου ώστε να μην προχωρήσει η εφορία σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών.

Προθεσμία μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2014 έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν το ΕΕΤΗΔΕ (το λεγόμενο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ) να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο μέσω taxisnet ώστε να το πληρώσουν και να αποφύγουν τυχόν κατασχέσεις. Στο taxisnet έχουν αναρτηθεί ειδοποιητήρια για τους φορολογούμενους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ του 2012 και καλούνται μέχρι την 31η.1.2014 να προχωρήσουν στην εξόφληση του ώστε να μην προχωρήσουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης από την εφορία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενική Γραμματεία Εσόδων γίνεται γνωστό ότι περίπου 1.6 εκατ ιδιοκτήτες ακινήτων δεν πλήρωσαν το ΕΕΤΗΔΕ το 2012 και πρέπει να προχωρήσουν σε εκτύπωση του ειδοποιητηρίου μέσω του taxisnet ώστε να προχωρήσουν στην πληρωμή του εως την 31η Ιανουαρίου 2014 ώστε να αποφύγουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από την εφορία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που παρουσιάζει το dikaiologitika τα ειδοποιητήρια αφορούν και τους ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήρωσαν μερικώς το ΕΕΤΗΔΕ και άφησαν ανεξόφλητες δόσεις.

Οι ιδιοκτήτες πρέπει να εκτυπώσουν άμεσα τα ειδοποιητήρια για το απλήρωτο Χράτασι της ΔΕΗ του 2012 και να προχωρήσουν άμεσα στην πληρωμή του.

Πως θα εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια του ΕΕΤΗΔΕ 2012 οι υπόχρεοι

Οι υπόχρεοι πρέπει να μπουν στον σύνδεσμο www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per.jsp του taxisnet να πατήσουν τους προσωπικούς κωδικούς τους να πατήσουν την επιλογή «Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου» και να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο.

Η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου θα διαθέτει ταυτότητα πληρωμής όπου οι υπόχρεοι θα προσκομίζουν σε τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ για να εξοφλούν το ποσό από το ΕΕΤΗΔΕ που χρωστούν.

This entry was posted on Τετάρτη, Ιανουάριος 15th, 2014 at 09:04 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply