Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χ.Α. : Στηρίξτε την τοπική αγορά, προτιμήστε τα τοπικά προϊόντα…

Ιανουάριος 15th, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ:

Έχουν ξεκινήσει οι εκπτώσεις του Ιανουαρίου, οι έμποροι και οι επαγγελματίες ελπίζουν ότι θα έχει κάποια κίνηση η αγορά έτσι ώστε να αυξήσουν τον τζίρο τους, οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν προϊόντα με χαμηλότερες τιμές και να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η πιστωτική ασφυξία, η φορολογική λαίλαπα που έχει αφαιμάξει το διαθέσιμο εισόδημα μας, η παρατεταμένη ανεργία σε ένα τεράστιο ποσοστό του ενεργού πληθυσμού της χώρας είναι φυσικά παράγοντες οι οποίοι δεν μας αφήνουν να αισιοδοξούμε ότι μπορεί σύντομα να υπάρξει αντιστροφή της κατάστασης.

Το καθεστώς Σαμαρά-Βενιζέλου και το οικονομικό επιτελείο της Ελληνόφωνης αυτής Κυβέρνησης (διότι Ελληνική έχει πάψει να είναι από πολλού) με την τακτική τους να εφαρμόζουν πιστά τις πολιτικές που τους υπαγορεύουν οι τροϊκανοί και οι υπάλληλοι των τοκογλύφων δανειστών μας, έχουν ρημάξει τον τόπο, έχουν φτωχοποιήσει τους Έλληνες, έχουν ξεκληρίσει οικογένειες, έχουν διαλύσει Υγεία και Παιδεία, δημιούργησαν στρατούς ανέργων, δεν μείωσαν το χρέος, έχουν διαλύσει τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και την ραχοκοκκαλιά της οικονομίας.

Είναι πλέον πασιφανές ακόμη και στους αδαείς ότι τα προγράμματα της δήθεν διάσωσης μας με τα τυχάρπαστα μνημόνια δεν “βγαίνουν”… ήδη οι φωνές ένθεν και ένθεν στην Ε.Ε. που ζητούν αλλαγή πολιτικής πληθαίνουν.

Η Χρυσή Αυγή έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους και αναφέρει ξεκάθαρα στο πρόγραμμα της ότι η μόνη λύση είναι η καταγγελία των μνημονίων, η ανάδειξη του επαχθούς και τοκογλυφικού χρέους που μας έχουν φορτώσει και η αποπληρωμή του πραγματικού μας χρέους μετά την εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Πατρίδας μας με κεντρικούς άξονες την Εθνική Παραγωγή, τις εξαγωγές Ελληνικών προϊόντων και την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου και των υδρογονανθράκων.
Με εφαρμογή ενός δίκαιου και απλού φορολογικού συστήματος που θα δώσει ώθηση στην πραγματική οικονομία, θα επιτρέψει στον μικρομεσαίο να ανασάνει και να ανοίξει δουλειές για τους νέους μας.

Η Δυτική Μακεδονία έχει το θλιβερό ρεκόρ της μεγαλύτερης ανεργίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και όλοι έχουμε γνωρίσει στο πετσί μας τις συνέπειες των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων τα τελευταία 5-6 χρόνια.
Μπορούμε όμως με μερικές απλές ενέργειες μας να δώσουμε μια ανάσα, έστω μικρή, στην τοπική αγορά στηρίζοντας και προτιμώντας για τις αγορές μας τους ντόπιους εμπόρους, επαγγελματίες, βιοτέχνες και παραγωγούς.

Έστω με τα πενιχρά οικονομικά μας, μπορούμε να αγοράσουμε ότι χρειαζόμαστε από τα μαγαζιά της πόλης μας αντί να κατέβουμε στις αγορές της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας. Καθήκον μας είναι να στηρίξουμε το γείτονα μας, το φίλο μας, το συγγενή μας. Να προτιμάμε την τοπική λαϊκή αγορά και να στηρίξουμε τον Έλληνα και συντοπίτη μας αγρότη, αντί να αγοράσουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας από μια απρόσωπη αλυσίδα εμπορίου. Να στηρίξουμε τον τοπικό έμπορο στις αγορές μας σε ενδύματα, υποδήματα κλπ. αντί για τα μεγάλα καταστήματα που είναι ξένων συμφερόντων.

Στηρίζοντας την τοπική αγορά, τον Έλληνα παραγωγό και επαγγελματία τα χρήματα επιστρέφουν πίσω σε εμάς, ανοίγουμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας.

Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας

This entry was posted on Τετάρτη, Ιανουάριος 15th, 2014 at 14:29 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply