Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα οπτική ταυτότητα για το E-Radio (video)

15 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Τη νέα οπτική του ταυτότητα, που επιμελήθηκαν οι Designers United, παρουσίασε το radio portal E-Radio.gr, που έκλεισε 10 χρόνια ζωής

Με αφορμή τον εορτασμό της δεκαετούς επιτυχημένης πορείας του και με σκοπό τη δημιουργία μίας νέας ταυτότητας, που αντικατοπτρίζει τόσο τη μουσική και τις λειτουργίες του radio portal,  όσο και τις σύγχρονες τάσεις στο ψηφιακό design, το E-Radio.gr ανέθεσε στους Designers United τον ανασχεδιασμό του σήματος/λογοτύπου του.

Για την υλοποίηση του project πραγματοποιήθηκε πολύμηνη έρευνα πάνω στη φιλοσοφία του E-Radio.gr και δόθηκε έμφαση στην κωδικοποίηση του κεντρικού σχεδίου, χρησιμοποιώντας το αναγνωρίσιμο σύμβολο του τριγώνου, το οποίο φέρνει στο μυαλό το γνωστό σε όλους κουμπί «Play» από ηλεκτρονικές και μουσικές συσκευές, καθώς και το τρίγωνο του λογοτύπου της μητρικής εταιρείας του E-Radio.gr, που δεν είναι άλλη από τη NEXTWEB.

Οι Designers United δήλωσαν για το έργο: “Η προοπτική της συνεργασίας με το το Ε-Radio.gr μας ενθουσίασε και η ανάθεση του έργου του ανασχεδιασμού του σήματος/λογοτύπου του αποτέλεσε για εμάς μία ευχάριστη πρόκληση. Πρόκληση, γιατί όταν το αντικείμενο του σχεδιασμού είναι η πρώτη εξειδικευμένη πηγή με τον πιο πλήρη κατάλογο περισσότερων από 650 ελληνικών online radios αλλά και ο No1 προορισμός στην Ελλάδα σήμερα για διαδικτυακό ραδιόφωνο, η ευθύνη του δημιουργού γίνεται αυτόματα μεγαλύτερη. Ευχάριστη, γιατί απλά είναι πολύ ωραίο να δημιουργείς για κάτι που χρησιμοποιείς και εσύ ο ίδιος”.

Μαζί με το λογότυπο πραγματοποιήθηκε εκ νέου δημιουργικός σχεδιασμός του site από τη NEXTWEB, με πιο μίνιμαλ στοιχεία και αισθητική, διατηρώντας το βασικό και γνώριμο στους χρήστες σκελετό λειτουργικότητας.

advertising

This entry was posted on Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2014 at 17:41 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply