Για στοιχεία εις βάρος του πρωθυπουργού και του γιου γράφουν τα ΜΜΕ

Εμπλοκή και του Ερντογάν στο σκάνδαλο διαφθοράς

Για πρώτη φορά από την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς στην Τουρκία (με τις μίζες εκατ. δολαρίων που διακινούνταν σε τούρκους πολιτικούς σε κουτιά παπουτσιών), τα τουρκικά ΜΜΕ εμπλέκουν τώρα και τον πρωθυπουργό κ. Ταγίπ Ερντογάν.

Ήδη η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Τ-24» αναφέρει ότι προκύπτουν νέα στοιχεία από την εισαγγελική έρευνα εις βάρος τόσο του τούρκου πρωθυπουργού, όσο και για τον γιο του, καθώς και για τον υπουργό Δασών.

Οι διαρροές είναι συνεχείς, παρά το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση επιχείρησε να τις σταματήσει (ή να τις καθυστερήσει) απομακρύνοντας τον εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης. Και παρά το γεγονός ότι ανάγκασαν τον κ. Ερντογάν να καρατομήσει το σχεδόν το μισό του Υπουργικό Συμβούλιο και να καταγγείλει ξένα κέντρα ότι βρίσκονται πίσω από μία συνωμοσία εις βάρος του τουρκικού λαού.

Ανάμεσα στα νέα στοιχεία περιλαμβάνονται και καταγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες. Μία εξ΄αυτών ένας Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας (που ήδη το όνομά του έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο διαφθοράς) και ένας συνεργάτης του, φαίνεται να συνομιλούν με τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού, μ΄έναν σύμβουλό του και με τον γιο του. Στις συνομιλίες μάλιστα αυτές ο Σαουδάραβας ζητεί ραντεβού από τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Επιπλέον έχει καταγραφεί και μία συνομιλία του υπουργού Δασών κ. Βεσϊσέλ Έρογλου με τον πρόεδρο της Διεύθυνσης Στήριξης Επενδύσεων, η οποία υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό κ. Ερντογάν. Το περιεχόμενο της συνομιλίας αυτής (σύμφωνα πάντα με την τουρκική ιστοσελίδα) σχετίζεται με τις υποθέσεις του Σαουδάραβα επιχειρηματία και των συνεργατών του.

 

 

Χασαπόπουλος Νίκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.