Ηταν δηλωμένο στη ΔΕΗ για 70 τ.μ. αντί για 233
Αναδρομικά δημοτικά τέλη διεκδικεί ο Δήμος Καρπενησίου για το σαλέ Λιάπη

Έκτακτο έλεγχο στο ακίνητο της οικογένειας Λιάπη διενήργησε ο Δήμος Καρπενησίου, μετά την υπόθεση που ανέκυψε, διαπιστώνοντας ότι τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου ήταν 233 αντί 70 που είναι δηλωμένα στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να προκύπτει διαφορά 250 ευρώ ετησίως από δημοτικά τέλη. Ο Δήμος θα διεκδικήσει τα οφειλόμενα των παρελθόντων ετών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η δημοτική αρχή εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιεί ελέγχους για διασταύρωση στοιχείων, αντιπαραβάλλοντας αφενός το μηχανογραφημένο αρχείο της ΔΕΗ -σύμφωνα με το οποίο γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών- και αφετέρου τις οικοδομικές άδειες των ακινήτων για τη διαπίστωση τυχόν παρεκκλίσεων.

Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται σε στάδια, ανάλογα με το μέγεθος των ακινήτων. Στην παρούσα φάση, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου εξετάζουν ακίνητα που είναι δηλωμένα από 200 έως 300 τμ.. Εντούτοις, «μετά το θέμα που ανέκυψε για το ακίνητο της οικογένειας Λιάπη, το οποίο βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς και συγκεκριμένα στο Μεγάλο Χωριό, το Τμήμα Εσόδων του Δήμου προέβη σε έκτακτο έλεγχο, κατά παρέκκλιση της παραπάνω διαδικασίας, για τη διαπίστωση τυχόν αποκλίσεων».

«Από τον έλεγχο του φακέλου της πολεοδομίας προέκυψε ότι τα τετραγωνικά του ακινήτου είναι 233,05, ενώ κατά την τελευταία τριετία, τα δημοτικά τέλη, σύμφωνα με το αρχείο της ΔΕΗ, αντιστοιχούν σε 70 τμ, ήτοι προκύπτει μια διαφορά 250,80 ευρώ ετησίως. Ήδη έχει ενημερωθεί η ΔΕΗ, με έγγραφο του αρμοδίου αντιδημάρχου, στο οποίο ζητείται η επικαιροποίηση του σχετικού αρχείου. Ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στις σύννομες διαδικασίες και θα διεκδικήσει τα οφειλόμενα των παρελθόντων ετών» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, είχε δηλώσει: «Τη Δευτέρα το πρωί θα φωνάξω την Πολεοδομία. Αν έχει υπάρχει οποιαδήποτε παρατυπία, θα τη φάει κατακούτελα. Δεν έχω φοβηθεί τόσα συμφέροντα στην περιοχή, το Λιάπη θα φοβηθώ;»

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.