Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ηφαίστειο στην Ινδονησία βγάζει… μπλε λάβα!

14 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Υπάρχει αφθονία φυσικών «θησαυρών» κρυμμένων στα πιο ανυποψίαστα μέρη στη Γη.

perierga.gr - Ηφαίστειο στην Ινδονησία βγάζει... μπλε λάβα!Ένας από αυτούς είναι και το ινδονησιακό ορυχείο θείου Kawah Ijen που αποτελεί μέρος του ηφαιστείου Ijen, στην ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας.

Το ηφαίστειο είναι ενεργό και βρίσκεται σε 200 μέτρα βάθος ενώ διαθέτει τη μεγαλύτερη όξινη λίμνη θειικού οξέος στον κόσμο. Ανθρακωρύχοι μεταφέρουν το θείο με καλάθια από τον πυθμένα του κρατήρα.

 

perierga.gr - Ηφαίστειο στην Ινδονησία βγάζει... μπλε λάβα!

Κι αν την ημέρα το Kawah Ijen είναι ένας συνηθισμένος βραχώδης κρατήρας το βράδυ μεταμορφώνεται σε ένα εντυπωσιακό… σόου μπλε φωτός!

perierga.gr - Ηφαίστειο στην Ινδονησία βγάζει... μπλε λάβα!

Καθώς ο ήλιος δύει, μια απόκοσμη πυράκτωση αναδύεται από τα βάθη του κρατήρα. Το υγρό θείο υψηλής θερμοκρασίας που ρέει από την άκρη της λίμνης φουντώνει σε μπλε φλόγες που φτάνουν μέχρι και τα 5 μέτρα σε ύψος. Το θείο που εξορύσσεται στο Kawah Ijen είναι από τα πιο αγνά στην Ινδονησία και χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων και χημικών.

perierga.gr - Ηφαίστειο στην Ινδονησία βγάζει... μπλε λάβα!

Ο φωτογράφος Olivier Grunewald απαθανάτισε τις φωτογραφίες που βλέπετε,βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις και τα αέρια, ενώ στην προσπάθειά του να λάβει τις τέλειες φωτογραφίες έχασε δύο φακούς και μια φωτογραφική μηχανή.

perierga.gr - Ηφαίστειο στην Ινδονησία βγάζει... μπλε λάβα!

 

Το αποτέλεσμα ωστόσο τον διακίωσε!

perierga

This entry was posted on Τρίτη, 14 Ιανουαρίου, 2014 at 23:09 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply