Ανοίγει ο δρόμος για τη διενέργεια ανακρίσεων για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την παραπομπή του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο

Δεν παραγράφονται τα αδικήματα του Γ. Παπακωνσταντίνου

Δεν τίθεται θέμα παραγραφής των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπως αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Βήματος” , η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τους πέντε δικαστικούς του Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο κατέληξηε ότι η διπλή εκλογική αναμέτρηση του 2012 δεν επέφερε παραγραφή των αδικημάτων του πρώην υπουργού, καθώς η Βουλή της 8ης Μαΐου συνεδρίασε μόλις μία ημέρα.

Έτσι, ανοίγει δρόμος για τη διενέργεια ανακρίσεων για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την παραπομπή του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου, σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.