Γράφει ο Θανάσης Νούτσος

Η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, στη σελίδα 7, σε άρθρο του Γιάννη Παπαδογιάννη, με τίτλο Ρεκόρ κόκκινων δανείων σε ένα χρόνο ( στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αναφέρει τα εξής: « Η κακοδιαχείριση της περιόδου 2008- 2009 αποτυπώνεται στην Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2012.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ελεγκτών οι εκταμιεύσεις δανείων προς επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2008 εμφάνισαν πιθανή ζημιά της τάξης του 29,8%. Αντίθετα, τα επιχειρηματικά δάνεια που χορηγήθηκαν την περίοδο 2010-2012 εμφανίζουν πιθανή μόλις ζημία 0,8%. Οι αντίστοιχες ζημίες για το σύνολο των εμπορικών τραπεζών διαμορφώνονταν στο 19%. » Συμπέρασμα, κυβέρνηση Καραμανλή χαριστικά τραπεζικά θαλασσοδάνεια στο 20%-30%, κυβέρνηση Παπανδρέου χαριστικά θαλασσοδάνεια στο 0%. Κάπως έτσι, πτώχευσε η Ελλάδα. Κάπως έτσι, έπεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου για να προκύψουν οι κυβερνήσεις των προθύμων στους καναλάρχες – μεγαλοεργολάβους και να συνεχιστεί το πλιάτσικο στα χρήματα του λαού με κόκκινα δάνεια που συνεχίζονται μέχρι σήμερα .

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΟΥΤΣΟΣ
Εκπαιδευτικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.